torstai 30. kesäkuuta 2011

Sarjavinkkaus: Wilfred

Pahoittelemme pientä blogitaukoa. Lonkeropiirakka on ollut hetken hiljaisena, kun Grandpa aloitti kesätyöt ja itsellänikin on ollut kovin kiireitä. Yritämme kuitenkin reipastua! Mutta asiaan.

Wilfred on alunperin australialainen komediasarja, josta on nyt tehty jenkkiversio.Pääosassa on Elijah Wood ja alkuperäisen sarjan luoja, Jason Gann. Pienehköjä spoilereita luvassa, mutta ei mitään järkyttävää.

Elijahin hahmo on työtön Ryan, joka sarjan alussa yrittää tehdä itsemurhaa pillerismoothiella ja kirjoittaa jo neljättä versiota itsemurhakirjeestään. Hänen naapuriinsa muuttaa kuitenkin hemaiseva Jenna, joka ilmestyy oven taakse ja pyytää Ryania vahtimaan koiraansa, Wilfrediä. Kaikki muut ihmiset näkevät Wilfredin koirana, Ryan näkee hänet miehenä resuisessa koirapuvussa. Ryanin silmissä Wilfred polttaa, kiroilee, juo alkoholia ja nauttii täysin rinnoin huomiosta, jotka naiset hälle antavat.

Ja silti Wilfred osoittaa myös hyvin koiramaisia piirteitä: se kaivaa Ryanin pihan täyteen isoja kuoppia, on täysin varma että hänen omistajansa on jo kuollut kun hänestä ei ole kuulunut hetkeen mitään ja on hyvin mustasukkainen Jennasta. Jakson lopussa Ryan ja Wilfred tuntuvat ystävystyvän, mutta onko Wilfredillä sittenkin pahat mielessä? Sarjan neljäs hahmo on Ryanin hysteerinen sisar, joka yrittää saada Ryanin töihin sairaalaan jossa itsekin työskentelee. Ainakaan näin ensimmäisessä jaksossa hahmo ei ärsyttänyt vaan näyttelijän heittäytyminen hysteeriseksi naiseksi kyllä huvitti.

Alkujakson perusteella jäin odottamaan lisää, sarja vaikuttaa lupaavalta. Tässä vaiheessa wtf-kerroin on vielä hyvin korkealla ja mies koirapuvussa kiroilemassa jaksaa vielä naurattaa, paljonkin. En tiedä, kuinka pitkälle tämä idea kantaa, mutta alkuperäistä sarjaa on tehty kaksi kautta joissa kummassakin oli kahdeksan jaksoa.  Sarja ei ole siis lapsille sopiva, poliittisesti korrekti tai edes sisäsiisti eikä näin ollen varmastikaan ole kaikkien makuun. Mutta minä itse kyllä tykkäsin, kovastikin, ainakin ensimmäisen jakson perusteella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti