tiistai 17. heinäkuuta 2012

Ready Player One - suomeksi

Elokuussa julkaistaan Ready Player One-kirjan suomennos, Ready Player One- romaani.


Kirja on Gummerruksen kustantama ja on J. Pekka Mäkelän suomentama.
Gummerruksella on myös suomenkielinen virallinen blogi kirjalle, jossa on pätkiä kirjasta, trailereita, kuvia ja muuta mukavaa nippelitietoa. Eritoten loistava idea on postaukset, missä on pieni pätkä tekstiä kirjasta, sekä kuva siinä mainitusta asiasta, esimerkiksi Starlog-lehdestä tai Swordquest-pelistä.

Mutta asia, joka sai tämän tytön juoksemaan ympäri asuntoa hihkuen: kirjan kirjoittaja, Ernie Cline tulee Suomeen syyskuussa!


Yritin urkkia lisätietoja, mutta niitä ei tippunut ainakaan vielä. En siis tiedä, onko kyseessä kirjakiertue useissa eri kaupungeissa vai tapahtumavierailu. Tuohon aikaan ainakin Helsingissä on sarjisfestarit ja Tampereella Tracon, mutta Ready Player One ei nyt ihan kummankaan tapahtumaan ytimeen istu. Jään siis odottelemaan lisätietoja innolla!
2 kommenttia:

  1. Kustantaja korjaa kirjailijan lausuntoa: Cline on Suomessa vain kaksi päivää, 4. ja 5.9., sen jälkeen hän jatkaa Norjaan. Vierailun ohjelma on vielä auki, mutta siihen sisältyy hyvin todennäköisesti ainakin kohtaamispaikkahaastattelu Akateemisessa kirjakaupassa 4.9. (ja runsaasti haastatteluja lehtien & muun median kanssa). Varmuudella vierailu on Helsinkikeskeinen, eikä muita yleisötapahtumia ole toistaiseksi tiedossa.

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia paljon tiedotuksesta! Harmillista ettei tiedossa ole mitään arcade-peleihin liittyvää yleisötapahtumaa, esimerkiksi Pelikonepeijoonien kanssa yhteistyönä.http://pelikonepeijoonit.net/

    VastaaPoista