sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Pelit ja herkut

Minulla on ongelma ja se on pelien erikoisjulkaisut.

Ongelma ei ole se että en pitäisi niistä ja kokisin että ne ovat vain keino nyhtää asiakkailta enemmän rahaa. Vaan ongelma on se että minulla on pakonomainen tarve saada, jos mahdollista, pelistä se hienoin Special Limited Collector's Edition.

Toki tämä pätee vain siinä tapauksessa että, kyseessä on ensinnäkin peli joka edes jollain tapaa kiinnostaa minua ja että jos erikoisjulkaisu maksaa selkeästi enemmän että se on tehty vaivalla ja tarjoaa oikeasti jotain vastinetta (yleensä) korkeammasta hinnasta. Välillä tosin vaikka hinta ei olisikaan erityisesti korkeampi niin tulee ihmeteltyä onko kyseessä nyt ihan Collector's Edition tai Special Limited Edition -nimikkeen arvoinen julkaisu.

Eli ajatus mitä haen takaa on se että Collector's Edition-nimi saisi mieluusti tarkoittaisi muutakin kuin että peli tulee hieman hienommassa kotelossa. Resident Evil 5 on tässä mielessä minusta hyvä esimerkki. Meillä on pelistä Euroopassa julkaistu Collector's Edition mikä tulee kyllä kivassa peltikotelossa ja mukana on lisäksi "Making of" DVD. Peli ei tosin itsessään maksanut enempää kuin normaalisti ja se on tietenkin hyvä asia koska tämä Collector's Edition ei sisällöltään ole erityisen ihmeellinen. 
Mikä sitten on ongelma? No se on tietenkin se että Yhdysvalloissa pelistä julkaistiin tämän näköinen erikoisversio:

Euroopaan siis toisinsanoen päätyi pelkästään tuo Steel Book-kotelo joka täällä uudelleen nimettiin Collector's Editioniksi. Harmillistahan tämä on vielä erityisesti siksi että tuo jenkkien CE ei ollut hirvittävästi kalliimpi kuin normaaliversio.

Nykyään tosin alkaa olemaan enemmän poikkeus kuin sääntö että täällä Euroopassa julkaistavat erikoisversiot olisivat noin karsittuja. Suurimmat pelijulkaisut alkavat erikoispainostensa osalta olemaan aikalailla identtisiä huolimatta siitä missä ne on julkaistu ja vähän pienemmän skaalan pelit tuntuvat, sen sijaan että karsisivat kokonaan kaikki herkut pois niin, tarjoavan kokonaan erilaista sisältöä eri alueiden painoksissa.

Lopuksi pitää myös myöntää että suurinosa meille kotiin hankituista pelien erikoisjulkaisuista on hankittu huomattavasti suositushintaa halvemmalla. Ainoa mikä on lähes heti julkaisun yhteydessä hankittu täyteen hintaan on Alan Waken Limited Collector's Edition. Kaikki muut olen ostanut tarjouksista tai Fallout 3:n kohdalla saanut lahjaksi. Lähes aina tosin vaihtoehtona olisi ollut ostaa vielä halvemmalla pelkkä peli mutta kuten alussa sanoin jos pelistä mahdollisesti on joku herkullisilla lisillä olemassa oleva versio niin haluan juuri sen.

Inspiraationa tähän tunnustukseen tietenkin toimi tällä viikolla postissa tullut hieno Fable 3 Special Collector's Edition. Tässä vielä siitä muutama kuva.

Hieno nahkapäällystetty "kirja"
Kotelo sivusta, remmi on magneetilla kiinni
Kirja avattuna
Salalokerikko
Lokeron sisältä paljastuu pelikortit ja sinettikolikko
Koko sisältö esillä
Kiltakolikon kummatkin puolet

3 kommenttia:

 1. Voi äh, alkoi kyllä himottaa tuo Resident Evilin herkkupaketti! Pitää varmaan tutkia, löytyiskö sitä jostain. Kun siinä olis kaulakoru! Ja laukku! Ja niitä vois käyttää ja olla ihan katu-uskottava :D

  Ja mä edelleen haluaisin sen Fallout: New Vegasin herkkupaketin, harmittaa ihan kamalasti kun sitä ei saa Suomesta enää mistään :/

  VastaaPoista
 2. ite tilasin just läpällä tän: http://www.zavvi.com/games/platforms/xbox-360/halo-reach-limited-edition/10166154.html

  ei oo hinnalla pilattu

  VastaaPoista
 3. Ei kyllä ole kovin kallis, mutta kyllähän nyt oikeasti tietenkin kaikista himottavin versio on se Legendary Edition: http://www.bungie.net/images/News/Inline10/42210/HERO_LEGENDARY7.jpg

  VastaaPoista