perjantai 8. huhtikuuta 2011

Näkymättömän ystävän seikkailut

Olemme pelanneet viime aikoina yhdessä paljon Fable kolmosta, kun se Collectors Edition hankittiin. Hyvä pelihän se on, ei siinä mitään, mutta yksi asia ärsyttää. Kun kerran on mainostettu kaksinpeluumahdollisuutta niin pitäisi sitten mielestäni siihen olla panostettu kunnolla prkle!
Pelin alussa ykköspelaaja ja kakkospelaaja saavat valita hahmot itselleen. Vaihtoehtoina on prinssi ja prinsessa. Me päädyimme toistamaan omia sukupuoliroolejamme ja minä otin prinsessan, Grandpa Cthulhu prinssin. Olin aikaisemmin kuullun perusteella olettanut, että tässä on roolipeli, mitä voi pelata kaksin. No, onhan se totta, tiettyyn pisteeseen saakka. Tosin toisen pelaajan hahmo on jätetty lapsipuolen asemaan.

En nyt sitten tiedä, onko kakkospelaajan hahmo päähahmon näkymätön ystävä, haamu vaiko peräti klooni. Missään välianimaatioissa toista hahmoa ei näy, toinen hahmo ei voi pitää ketään kädestä (joka on pakollista kun tiettyjä hahmoja pitää ohjata paikasta toiseen), toinen hahmo ei pysty kehittymään luutunsoitossa, piirakan leipomisessa tai sepän töissä, eikä toinen hahmo voi tehdä tiettyjä asioita jotka liittyvät sen verran pääjuoneen että aiheuttavat välianimaation. Toinen hahmo ei myöskään saa erilaisiin tehtäviin liittyviä asusteita ilmaiseksi vaan ne pitää ostaa (pelirahalla sentään) eikä pysty välttämättä suorittamaan kaikkia tehtäviäkään.

Mitä toinen pelaaja sitten voi tehdä? Taistella, sosialisoida ykköspelaajahahmon kanssa (pääsimme jopa naimisiin keskenämme) sekä muiden pelihahmojen että oman koiransa kanssa, ostella asioita ja jopa olla mukana suurimmassa osassa tehtävissä. Eli ei nyt aivan vapaamatkustajana tarvitse olla ja pelaan kyllä mielelläni yhdessä Grandpa Cthulhun kanssa, peli on nätti, siinä on hyvät musiikit, hauskaa huumoria ja ihan ok (vaikkakin fantsukliseitä täynnä oleva) pääjuoni. Mutta ärsyttää silti! Kun pienellä vaivalla siitä olisi saanut kakkospelaajallekin täysipainoisen kokemuksen. Perhanan laiskat koodaajat! Jään kauhulla odottamaan, miten huono onkaan Fable kakkosen kaksinpeli, kun tämä on kuulemma parantunut siitä.

Batman ja Robin tuimina
Mikä harmittaa vielä enemmän, on se että nämä koodaajat eivät ole ainoat jotka välillä unohtavat kakkospelaajan olemassaolon. Harmittavan usein co-op peleissä on tullut vastaan se, että achievementit tippuvat vain ykköspelaajalle, vaikka ne on yhdessä suoritettu. Näin on käynyt ainakin Lego Batmanissä, Lego Indyssä ja Army of Two: The 40th Day:ssä. Ja näissä kuitenkin muuten on kaksinpeluu kohdallaan, kaikissa niissä jopa tarinassa on oletuksena kaksi hahmoa. Kyllä ne achievementit ovat aina lopulta kakksopelaajallekin tippuneet, mutta se on vaatinut joko älytöntä kikkailua tai sitten kokonaisten kenttien uudestaanpelaamista. Vähemmästäkin alkaa kiukuttaa.

Lentävä peltikasa

Kun nyt kerran alkuun päästiin, valitetaan nyt vielä yhdestä asiasta joka liittyy otsikkoon mutta ei edellisiin kokemuksiin. Fallout New Vegasissa on äärimmäisen ärsyttävä bugi, jota ei ole vieläkään korjattu vaikka päivityksiä on tullut pilvin pimein. Siinä päähahmon kaveriksi saa kaksi kumppania, joista toinen voi olla joko koira tai lentävä robotti ED-E. Jos ED-E on mukana, ei koira voi olla ja päinvastoin. Jostain mystisestä syystä johtuen minun pelissäni lentävä robotti on tullut täysin näkymättömäksi ja olemattomaksi ja siihen eivät auta mitkään kikat, joita Internetin ihmemaassa ehdotetaan ja jotka ovat joillakin toimineet tähän samaan ongelmaan.. Koska kaveri on periaatteessa täysin olematon, sitä ei voi käskyttää lähtemään lätkimään, mutta toista kaveria ei voi ottaa tilalle kun peli tulkitsee että lentävä peltikasa on edelleen mukana. Perhanan koodaajat!

1 kommentti:

  1. Toi Fable 3:n kaksinpelin toteutus on kyllä tarinakohtien kannalta todella puolivillaista. Tuntuu että eivät ole jaksaneet edes yrittää integroida toista pelaajahahmoa juoneen mukaan. Sitten kun siihen vielä lisää ne ongelmat tehtävien ja muun aktivoimisen kanssa niin kyllähän se alkaa ärsyttämään.

    Onhan siinä todella iso ero kun vertaa peleihin joissa toinen hahmo on olennainen osa tapahtumia ja jatkuvasti mukana esim. Gears of War, Army of Two, Left 4 Dead ja kaikki Lego pelit.

    Nuo Fallout: New Vegasin bugit ovat kyllä sinäänsä mielenkiintoisia kun tuntuu kaikesta netistä luetun perusteella vaihtelevan todella paljon miten ja mikä bugittaa. Bugeista huolimatta niin onhan se aivan hiton hyvä peli, kyllä se minusta paljon paremmalta tuntuu kuin Fallout 3 vaikka ei sekään mikään huono ole.

    VastaaPoista