tiistai 26. huhtikuuta 2011

Doctor Who S6E1: The Impossible Astronaut

Nyt pärähti käyntiin Lonkeropiirakan jaksomielipiteet ja aloitetaan Doctor Who:lla jonka uuden editionin kuudes kausi alkoi muutama päivä sitten.  Kuten River Song sanoisi:

Spoilers!


Picture made by Andy Lambert

 Jakso oli omistettu juuri muutama päivä sitten syöpään kuolleelle Elisabet Sladenille, joka sarjassa oli tuttu Sarah Jane Smithinä. Jakso alkoi iloisilla jälleennäkemisillä kun Doctor, Amy, Rory ja River tapaavat toisensa, Doctorin kutsumana. River ja Doctor vertailevat muistiinpanojaan ja vuorossa on selitystä uusille katsojille kun Rory kysyy mitä he tekevät. River kuitenkin oli mukana jo viime kaudella, joten ei pitäisi olla uusi asia Rorylle. Pian kuitenkin kaikki kiva loppuu, kun mystinen astronautti tappaa Doctorin. Seuraa paljon itkua, parkua ja mahtipontiset polttohautajaiset. Itse en juurikaan saanut niihin kohtauksiin mitään tunteellista otetta, kun selvähän se oli että jollain konstilla se herätetään henkiin tai tapahtuu jotain. Että kappas, siinähän nyt parkuvat.

Mutta twisti olikin siinä, että kyllähän se Doctor siinä oikeasti ilmeisesti kuoli, kyseessä vain oli parisataa vuotta vanhempi versio miehestä kuin mikä tässä kutoskaudella pyörii ja ilmaantui sitten myös paikalle. Minusta tämä kyllä aiheuttaa jonkin verran ongelmia sarjan jatkuvuuden kannalta, jos asiaa ei muuteta jaksosetin toisella puoliskolla tai tämän kauden lopussa. Koska Doctor kuoli ennen kuin regeneraatiojakso oli tapahtunut, kuoli hän oikeasti. Joten ovatko sarjan tekijät sitä mieltä, että sarjan teko lopetetaan siihen, kun Matt Smith ei enää jaksa heilua?

Doctorin kuolemistapaukseen ja hautajaisiin oli saanut myös kutsun hämäräperäinen vanhempi herrasmies, jota porukka lähti sitten jäljittämään kuusikymmentäluvun Amerikkaan. Ja voi ilon päivä! Herrasmiehen nuorempaa versiota näyttelee Mark A. Shepard, joka on tuttu Supernaturalista, Galacticasta ja Warehouse 13:sta!

Sheppardin Mark eläytyy.
Loistonäyttelijä, joka saa aina upotettua rooleihinsa tietynlaista kuivaa huumoria ja omistaa toki todella hyvän äänen. (lopputeksteistä saimme selville, että herrasmiehen vanhempaa verisota näytteli Sheppardin oma isä.) Toivottavasti Canton Delawaren hahmoa nähdään myös kaksiosaisen aloitusspektaakkelin jälkeenkin.

Seuraavaksi oli vuorossa arvoituksellisia puhelinsoittoja Nixonille, todella creepyjä alieneita joiden näkemisen unohti heti kun katsoi toiseen suuntaan, hassu Star Trek-viittaus, ei niin yllättävä paljastus Amyn raskaudesta (mutta kuka on isä?! -tuli heti mieleeni) ja mystisen astronautin tapaaminen. Jakso jää cliffhangeriin kun Amy ampuu nuoreksi tytöksi osoittautunuttta astronauttia.
Creepy alien


Jakso oli taattua Doctor Whota, missä huumori ja nokkela dialogi yhdistetään todella pelottaviin ja ahdistaviin tapahtumiin. Itse olisin paikoitellen kaivannut kyllä tekstityksiä, kun dialogi kulki niin nopeasti. Rory ei ollut enää juuri ollenkaan ärsyttävä (kuten viime kaudella suurimmaksi osaksi), Riverin "spoilers"-huutelu ärsytti edelleen ja Doctor tuntui olevan epätavallisen mulkkumainen, ainakin Riveriä kohtaan. Pidin kovasti jaksosta ja etenkin seuraavan jakson traileri sai kyllä odottamaan seuravaa kuola valuen :)

"We are not fighting an alien invasion, we're leading a revolution."

1 kommentti:

 1. Mark Sheppard on ihku <3

  Mutta voisin myös sen lisäksi kertoa oman mielipiteen tuosta jaksosta.

  Vaikka oli kyllä todella hyvä jakso, tykkäilin paljon siitä, niin olihan siinä muutamia ongelmia. Aivan alussa oleva pätkä Doctorista hassuttelemassa naisen hameen alla oli jotenkin todella epätyypillistä, toisinkuin esimerkiksi myöhempi kohta jossa Doctor näkyy Ohukainen ja Paksukainen elokuvassa. Se oli ihan parhautta!

  Muutenkin tuntui että varsinkin alkupuolella jakso oli jotenkin todella epätyypillisen raskassoutuisen vakavaa ja kärsi siten myös hieman liiallisesta draamailusta. Juurikin se Doctorin "kuolema" oli sitä pahimmillaan koska sen jälkeen kaikki sattuvat unohtamaan että olishan meillä tuo TARDIS tuossa jolla vois tässä ehkä tehdäkin jotain eikä vaan olla ihan yhyy-nyyh. Varsinkin kun kaikki katsojat nyt varmasti tietää että ei ehkä nyt loppunut tähän sarja joten sen kirjoittaminen todella todella vakavaksi oli nyt vähän epäonnistunut ratkaisu.

  Jakso kuitenkin alun nykimisen jälkeen lähtee todella hyvin kulkemaan ja viimeistään kun Mark Sheppardin (<3) näyttelemä Canton Delaware tulee mukaan kuvioihin niin alkaa tapahtumaan kaikkea jännää. Dialogi oli alun noloilujen jälkeen aivan loistavaa ja nuo uudet alienit ovat todella onnistuneita pelottavuudessaan ja idealtaan jopa ihan omaperäisiä.

  Kyllä tässä innolla voi odottaa seuraavaa jaksoa!

  VastaaPoista