maanantai 31. lokakuuta 2011

Kirjahaaste: epämieluisin kirja

Day 2: Least favorite book
Tämä olikin jo sitten vaikeampi. Nuorempana luin kirjoja aika laidasta laitaan ja kaikennäköisiä opuksia tuli raahattua kotiin asti. Senpä takia tämän päivän haasteenkin takia pitää mennä pitkä aika taaksepäin, aivan sinne asti kun olin yläasteella. Kyseinen epämieluisa kirja on V.C Andrewsin Pimeyden Kukat eli Flowers In the Attic.


Varoitus: teksti sisältää spoilereita.

Kirja aloittaa Dollanganger-sarjan, jossa on kaiken kaikkiaan viisi kirjaa joista olen lukenut vain ensimmäisen. Kirja kertoo neljästä sisaruksesta, joiden isä kuolee auto-onnettomuudessa. Jotta heidän äitinsä perisi suuren omaisuuden omalta isältään, täytyy hänen pitää lapsensa salassa ja heidät laitetaan asumaan isoäitinsä luokse, piilotettuna ullakolle. Isoäiti pitää lapsia nälässä, pahoinpitelee ja käyttää paljon myös henkistä väkivaltaa. Kun vanhimmat lapset, Cathy ja Chris kehittyvät murrosikään, alkavatkin he olla kiinnostuneita toisistaan ja tilanne eskaloituu lopulta raiskaukseen. Myöhemmin seuraa myrkytysyrityksiä, yhden nuoremman sisaruksen kuolema ja lopulta pako kolmen vuoden vankeuden jälkeen. Veren imemistäkin on saatu mukaan kun lapset yrittävät selviytyä ilman ruokaa.

Silti tämä piti aikoinaan lukea loppuun asti, sen verran mukaansatempaavasti se oli kirjoitettu. Kyseessä on siitä huolimatta hyvin synkkä, ahdistava ja paikoin inhottavakin kirja, jonka teemoja ei kevennetä millään muotoa. Seuraavista kirjoista luin aikoinaan vain takakannet, mutta tänään löysin wikipediasta kattavat synopsikset. Niiden juonikuviot alkavat muistuttaa häiriintynyttä saippuaoopperaa, sen verran paljon henkilöhahmoja, juonitteluja, parinvaihtoja, itsemurhia, hulluksi tulemisia ja outoja kuolemia löytyy.  Suomeksi mielenkiintoista pohdintaa kirjailijasta ja hänen teoksistaan löytyi Hömpän helmistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti