keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Kirjahaaste: naurattava ja itkettävä kirja

Koska en eilen jaksanut blogata, tulee nyt päivät kolme ja neljä samassa postauksessa.

Day 3: Book that makes you laugh out loud

Viimeisin kirja jota lukiessa olen nauranut ääneen, on ylläripylläri Ready Player One. En nyt kuitenkaan viitsi sitä joka kohtaan laittaa, joten tätäkin piti taas miettiä. Kaikki lukemani Terry Pratchetin kirjat onnistuvat naurattamaan aina, mutta niidenkin lukemisesta on jo pidempi aika. Koskapa haasteessa ei mainita sarjakuvia ollenkaan, laitanpa tähän nyt sellaisen.

GC sai siskoltaan synttärilahjaksi Fingerpori III-albumin ja sitähän sitten tuli ihan posket kipeinä luettua. Kikatin miltei taukoamatta kun seurasin hahmojen edesottamuksia. Fingerpori muutenkin on meidän perheessä hitti, Helsingin Sanomien verkkosivuilta sitä seurataan ahkerasti ja pikkuhiljaa keräilemme albumeita hyllyyn. Tällä hetkellä niitä on vasta kolme. Välillä joku vitseistä ei avaudu ja joudumme turvautumaan toisiimme selitystä etsiessämme. Välillä vitsit ovat oivaltavia, välillä taas niin huonoja ettei voi kuin nauraa. Jaarlan tyyli kikkailla kielellä vetoaa.

Day 4: Book that makes you cry

Tämä olikin tähän mennessä vaikein kysymys. Leffoja katsoessa tulee tippa linssiin hyvinkin usein, mutta kirjoja lukiessa harvemmin. Tämänkin lukemisesta on jo pidempi aika, joten en varmasti muista tuliko tirautettua, mutta ainakin hyvin surullinen olin. Kyseessä on siis Robin Hobbin Narrin Matka ja syy on siinä, että eräs lempihahmoistani kuolee.

En sano, että kuka, sillä se spoilaa aika pahasti eikä GC ole lukenut vielä Näkijän taruakaan. Hobb on yksi lempparikirjailijoistani ja olen todella paljon pitänyt Näkijän Tarusta, Liveship Traders trilogiasta ja Lordi Kultainen-trilogiasta. Kaksi ensimmäistä sarjaa löytyy omasta hyllystä, jälkimmäinenkin pitäisi hommata. Soldier Son-trilogiaa tai Rain Wilds-kirjoja en ole vielä ehtinyt lukemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti