maanantai 19. joulukuuta 2011

Kirjahaaste: lempparikohtaus ja koulussa luettu

Day 24: Book that contains your favorite scene

 Tämä onkin taas näitä vähän vaikeampia. Hyvin harvoin muistan mitään erityisiä kohtia kirjoista, lähinnä vain kokonaisuuksia. Muutama kohtaus tulee toki mieleen: Justina Robsonin Keeping it Realista ne pari seksikohtausta joista jo mainitsinkin aiemmassa haastepäivässä, Anu Holopaisen Kristallien Valtakunta-kirjasta kun Sonja tapaa Zadarin ja Unelmat toteutuvat, Veronicasta uimapukukohtauksen. Koska Kristallien valtakuntaa ei ole omana ja en halua tätä postausta pistää aikuismateriaalitagin taakse, vastaan tähän siis Unelmat toteutuvat, Veronica. Tylsää laittaa kirja, jota olen jo käsitellyt, mutta minkäs teet. Kun on harvapää niin on harvapää, ei niitä kohtauksia tosiaan yleensä mieleen jää.

Veronica on tavannut Sebastianin ja he päättävät mennä uimaan. Venevajasta löytyy vanhoja uimapukuja ja he miettivät, minkä uimapuvun valitsisivat. Sebastian esittelee homeisia, koinsyömiä ja kulahtaneita uima-asuja kuin ne olisivat kuuluisten ranskalaisten muotisuunnittelijoiden upeita luomuksia. Koko kohtauksessa on ihanan kevyttä hassuttelua, ranskalaisia lauseita ja sanoja heiteltynä sinne ja tänne ja ihanaa mielikuvituksen lentoa. Vaikka kohtaus on vain sivun pituinen (siihen kyllä viitataan myöhemmin muutamalla lauseella), on se jäänyt mieleeni.


Day 25: Favorite book you read in school

 Tässä varmaankin viitataan niihin kirjoihin, jotka oli pakko lukea koulussa osana jotain koulutehtävää. Harvapääsyndrooma vaikuttaa tähänkin, koska muistan vain kaksi kirjaa, joista olen koulutehtävän tehnyt. Toinen oli Tuntematon Sotilas ja toinen Charlotte Brontën Kotiopettajattaren romaani. Kummastakin pidin, mutta sen kummempia tunne-elämyksiä en kertakaikkiaan muista, enkä muista kummastakaan mitään erityisiä kohtauksiakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti