perjantai 9. joulukuuta 2011

Kirjahaaste: seuraava kirja ja keskenjäänyt kirja

Day 22: Book you plan to read next

Seuraava kirja lukemislistalla (joka on aika iso) on varmaankin Alan Wake Illuminated. Menneellä viikolla julistettiin, että Alan Wake-pelin tietynlainen jatko-osa valmistunee tulevan vuoden alkupuoliskolla. Nyt onkin siis hyvä aika lueskella yhden lempipelini tekohistoriasta ja verestää muistia pelin toista läpipeluuta varten.


Day 23: Book you tell people you’ve read, but haven’t (or haven’t actually finished)
Kamalaa kansitaidetta
Ei ole kyllä tapana retostella kirjoilla, joita en ole lukenut. Jos jokin kirjasarja on jäänyt kesken, muistan kyllä keskusteluissa aina mainita, että olen lukenut siihen ja siihen asti.

Robert Jordanin mammuttisarja Ajan Pyörä jäi aikanaan täysin alkutekijöihinsä, kun luin sitä suomentamistahdissa. Taisin ehkä kolme ensimmäistä suomenkielistä osaa ehtiä siitä lukea kunnes lopahti mielenkiinto. Ainakin tällä hetkellä tuntuu siltä, että ei löydy mielenkiintoa kahlata loppuja kirjoja läpi.

Seuraava ehkä lasketaan jo melkein fantasiaharrastajan synniksi: en ole koskaan lukenut Taru Sormusten Herrasta-trilogiaa loppuun. Ennen ensimmäisen leffan julkaisua ehdin lukea Hobitin, Sormuksen Ritarit ja aloittaa vähäsen Kahta Tornia, mutta siihen se sitten jäikin. Kaipa sekin urakka vielä pitää joskus loppuun saattaa, onneksi GC:n kirjahyllyn puolelta teos löytyy.

Erittäin kaunista kansitaidetta
Kolmas keskenjäänyt sarja on Philip Pulmanin Universumien tomu. Kaksi ensimmäistä kirjaa olen lukenut kyllä, ensimmäisen osan useampaankin kertaan. Kolmostakin aloitin, mutta sitten se piti palauttaa kirjastoon ja en lainannut uudestaan. Ehkä se johtui siitä, että sakkoja oli taas kertynyt sen verran, ettei voinut lainata. Kolmoskirjassa alkoi myös olla omaan makuun vähän liian paljon kristillistyylistä kuvastoa. Mutta kyllä sekin sarja pitäisi loppuun lukea, kun kuitenkin se on yhtä kirjaa vaille luettuna ja kyseinen kirja on aika ohut. Etenkin ensimmäinen osa lumosi minut ensimmäisellä lukukerralla täysin.

Harmillista, että ilmeisesti leffoja on kakkos-ja kolmososasta turha odottaa.

2 kommenttia:

  1. Täällä vasta iso syntisäkki ripittäytyy :-) En ole ikinä edes aloittanut Sormusten herraa. Leffat olen kyllä nähnyt ja Hobitin lukenut joskus kauan sitten. Jotenkin vaan tuollaisten isojen sarjojen kanssa on jonkinlainen kynnys aloittaa. Jordanin Ajan pyörä tuntuu suorastaan kauhistuttavalta. Viimeksi lähikirjastossa vilkuilin Keskeneräisten tarujen kirjaa. Kävisikö sen lukeminen katumusharjoituksesta?

    VastaaPoista
  2. No hyvä kuulla etten ole ainoa :) Ja kyllä varmasti käy katumusharjoituksesta ja olethan kuitenkin Hobitin lukenut!

    VastaaPoista