sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Ensivaikutelmia: Geek and Sundry

Ensi kuussa debytoi Geek and Sundry, Felicia Dayn luotsaama Youtube-kanava. Kanava tarjoaa ohjelmaa geek-kulttuuriin liittyen maanantaisin, tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin joka viikko, alkaen 2.4.2012
Joidenkin sarjojen jaksoja tulee joka viikko mutta osa sarjoista näkyy vuoroviikoin.

Tähän mennessä ohjelmassa tulee olemaan:

-The Flog: Felicia Day kokeilee uusia kummallisia harrastuksia.

-Tabletop: Wil Wheatonin juontama sarja, jossa geek-kuuluisuudet pelaavat yhdessä lautapelejä.

-Dark Horse Motion Comics: indiesarjakuvajulkaisijan Dark Horse Comicsin sarja, jossa sarjakuvat muuntuvat motion graphic-tekniikan avulla varsin eläväisiksi.

-Sword & Laser: samannimisen kirjallisuuspodcastin videoversio, joka keskittyy fantasiaan ja scifiin. Luvassa haastatteluja, arvioita, keskustelua ja uutisia aiheeseen liittyen.

-Written by a Kid: 4-9 vuotiaitten lasten genretarinoitten pohjalta tehtyjä lyhytfilmejä.

-Learning Town: nörttiduo Paul&Stormin komediaa ja musikaalia yhdistelevä ohjelma.

-The Guild, viides kausi: Felicia Dayn sarja nettiroolipeliporukasta, josta vinkkasimmekin jo aiemmin. Viime vuonna ensiesityksensä saanut viides kausi esitetään kanavalla ns. uusintana, mutta ennennäkemättömillä behind the scenes-osioilla ryyditettyinä.

Geek and Sundry tulee kuitenkin olemaan enemmän kuin yksisuuntaista viihdettä tekijöiltä katsojille. Kanava määrittelee itsensä internet-yhteisöksi, joka on keskittynyt nettivideoiden ympärille. Tekijät haluavat, että katsojat muodostavat yhteisön, jonka jäsenet löytävät toisensa sekä netissä että sen ulkopuolella yhteisten harrastusten kautta. Youtube-kanavan lisäksi Geek and Sundrylla on kotisivu, josta löytyy jokaiselle sarjalle oma blogi. Eikä siinä vielä kaikki! Yhteisöllä on tietysti myös Twitter-tili sekä Facebook- ja Googleplus-sivut.

Minä olen ainakin ihan mehuissani tästä, Geek and Sundry vaikuttaa mahtavalta! Tällä hetkellä eniten kiinnostaa Tabletop, varsinkin kun trailerivideossa pelataan suosikkiani Pandemiaa :) Toinen erityisen kiintoisalta vaikuttava on tuo Sword&Laser, tosin suurin osa kirjoista tulee varmaan olemaan sellaisia mitä en ole vielä lukenut. Toki kaikki muutkin kuulostavat hauskoilta, odotan malttamattomana kanavan aloitusta.
It's a Geek/Nerd's world now!

2 kommenttia:

  1. kiitti vinkistä, pitääpä tutustua tuohon. jos ei muuten, niin jo ihan wil wheatonin vuoksi :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, Wil Wheaton on toinen syy miksi eniten odotan Tabletop-sarjaa. Wil Wheaton on parhautta! \o/

      Poista