torstai 26. huhtikuuta 2012

Mainostusta: Tampere Kuplii 2012

JP Ahosen loistava Tampere Kuplii juliste

Tampereella taas tapahtuu ja nyt on keväisessä vuorossa jo kuudetta kertaa järjestettävä Tampere Kuplii-sarjakuvatapahtuma. Tänä vuonna Kuplii järjestetään 2.-6. toukokuuta, pääosin ohjelman keskittyessä viikonlopulle jolloin tapahtumapaikkana toimii Finlaysonin alue.

Toisin kuin viime vuonna niin nyt olemme molemmat mukana Kupliin järjestämisessä osana ohjelmatiimiä joten voi olla ettei erityisesti ehdi näkemään ohjelmaa ja sen vuoksi tule siitä jälkikäteen kirjoitettua. Mutta pitäähän sitä kuitenkin hieman etukäteen mainostaa tapahtumaa kuitenkin.

Kunniavieraita ei tänä vuonna ole mutta ohjelmaa muuten on aikaisempaa enemmän. Yksi merkittävimmistä on tietenkin Sarjakuva-Finlandia-palkinnon jakaminen perjantaina ja sitten siihen liittyvä voittajan haastattelu lauantaina. Yksi suosituimmista ohjelmanumeroista on taasen Kupliin vuosittainen cosplay-kilpailu. Nämä eivät kuitenkaan ole ainoita mielenkiintoisia ohjelmanumeroita vaan Kupliissa on paljon kaikkea muutakin jännää.

Sarjakuvaharrastaja Itä-Afrikassa
 - Reima Mäkisen kuvia ja kokemuksia kahdesta vuodesta Nairobissa
Euroopassa, Suomesta puhumattakaan, nähdään todella harvoin afrikkalaista sarjakuvaa joten on erittäin mielenkiintoista kuulla millaiselta se kotimaisen harrastajan sekä tekijän silmissä näyttäytyy.
Kellareista valtavirtaan
Näin repsahtaneenkin vanhan animumagma-harrastajan näkökulmasta on kiva että tänä vuonna Kupliiseen saatiin ihan mukavasti laadukasta mangaohjelmaa. Itseäni kyllä erityisesti kiinnostaa tämä japanilaisiin omakustanne-ja fanituotantoihin pureutuva ohjelmanumero.  
Historialliset sarjakuvat + taustatutkimus
Näin hienoisina fanityttöinä meille tästä ohjelmanumerosta innostumiseen riittää pelkästään se että sen pitää Petri Hiltunen! Mutta niille joille se ei itsessään riitä herättämään kiinnostusta voimme sanoa, että sen lisäksi että Hiltunen on erinomaisen hauska ja osaava esiintyjä, niin hän on tehnyt useamman laajaan historialliseen taustatyöhön pohjaavan albumin.
Kuvailutulkkaus - koe sarjakuvia kuunnellen
Erittäin mielenkiintoinen ja harvinainen tilaisuus päästä kuulemaan miten sarjakuvia tulkataan näkövammaisille. Käsiteltävänä muun muassa Pertti Jarlan, Tiitu Takalon ja Tommi Musturin sarjakuvia. Pitää yrittää päästä paikalle ihan ainutlaatuisuutensa takia sillä on todella mielenkiintoista kuulla miten sarjakuva toimii pelkästään kuvailtuna. 

Nämä nyt ovat vain muutamia suositeltavia ohjelmanumeroita, kannattaa katsoa ohjelma-ajat sekä mitä kaikkea muuta ohjelmistossa on tietenkin ohjelmakartasta.


1 kommentti: