torstai 10. toukokuuta 2012

Avautumista: Inside Xboxin lopettaminen


Tampere Kupliista palautuminen on vienyt oman aikansa ja mahdollista blogijuttua siihen liittyen saa siis odottaa vielä hetken mutta se ei tietenkään estä kirjoittamasta jostain muusta. Ja mikä onkaan helpompi aihe kirjoittaa kun tyhmät asiat jotka ottavat aivoon.

Tällä kertaa vuorossa siis Microsoftin eilinen ilmoitus päätöksestä lopettaa Inside Xbox ohjelmien Euroopan tuotanto. Asia oli tosin odotettavissa koska viime viikolla jo ilmoitettiin että saman nimikkeen alla Yhdysvalloissa tuotetut ohjelmat lopetetaan mutta yhtään vähemmän tyhmää se ei siitä tietenkään tee.

Millaisista ohjelmista sitten oli kyse ja miksi tuo harmittaa niin paljon?

Inside Xboxin alla julkaistiin useampaakin hieman erityyppistä ohjelmaa mutta pääasiana niissä kaikissa oli se, että niihin pystyivät Xboxin yhteisö vaikuttamaan joko kysymysten tai muiden ideoiden kautta. Kaikki ohjelmat pystyi katsomaan ilmaiseksi Xboxin dashboard-käyttöliittymän kautta ja useimmiten ne päivittyivät ainakin kerran viikossa.


Ohjelmista tekivät myös erityisen katsottavia niiden juontajakaksikko Dan "MrPointyHead" Maher ja Andy "SuperKaylo" Farrant. Kaksikolla on erityisen hyvä keskinäinen kemia, he ovat oivaltavia sekä hauskoja, asiantuntevia ja selvästikin innoissaan tekemästään työstään.   

Kahta ohjelmaa jäämme erityisesti kaipaamaan, ne molemmat olivat omalla tavallaan erittäin viihdyttävää katseltavaa, hauskoja sekä ihan oikeasti informatiivisia. 

SentUAMessage
Ohjelman idea oli kaikessa yksinkertaisuudessaan se että Dan ja Andy vastailivat Xbox käyttäjien lähettämiin kysymyksiin.
Ohjelma oli kuitenkin erittäin hauska ja muutenkin viihdyttävästi tehty sekä joissain tapauksissa osaan vastauksista oli hyvin onnistuttu liittämään mukaan lyhyitä pätkiä pelintekijöiden haastatteluista. Tässä ohjelmassa usein käsiteltiin tulevia pelejä tai huhuja niihin liittyen.


The Nexus
Nexus olikin hieman kunnianhimoisempi näistä kahdesta. Se oli eräänlainen teema-pohjainen makasiiniohjelma. Usein viikon teemana oli joku isompi aihe kuten scifi tai rakkaus peleissä jota sitten ohjelmassa käsiteltiin erilaisilla tavoilla. 

Mukana oli vaikkapa listaus parhaista romansseista peleissä ja todella miellyttävästi ohjelmassa jopa uskallettiin käsitellä pelejä jotka olivat ilmestyneet muille (usein vanhemmille) konsoleille kuin Xbox 360:lle. Myös katsojat pystyivät osallistumaan lähettämällä seuraavan ohjelman teemaan liittyviä vinkkejä ja ideoita tekijöille. Kyseessä oli todella hauska ja kivasti toteutettu ohjelmaidea.  


Vaikka kyseiset ohjelmat olivatkin tietyllä tavalla promootiomateriaalia niin juontajiensa vuoksi ne eivät missään vaiheessa tuntuneet aivan härskiltä mainostukselta. Ulosantinsa ja juttujensa perusteella kumpikin vaikutti aidoilta ihmisiltä ja faneiltä eikä suinkaan suurkorporaation tunteettomilta mainosroboteilta.


Syy miksi nämä herrat ja oletettavasti moni muukin on nyt ilman työtä on se että Microsoft on tiedotteensa mukaan päättänyt lopettaa itsetuotetun sisällön tekemisen ja siirtyä kolmansilta osapuolilta hankittavaan sisältöön, toisinsanoen siis ulkoistaa sen tuotannon kokonaan. Mikä tunnetusti ei ole koskaan johtanut minkäänlaiseen laadunmuutoksiin...

Pelkonahan on että Microsoft korvaa edes jonkintason uskottavuuden sekä aitouden jollain IGN:n tai vastaavan "korporaatioystävällisen" yrityksen tuottamilla ohjelmilla jotka minkäänlaisen asiasisällön sijaan lähinnä keskittyvät hehkuttamaan uusinta peliä X. Tai sitten Microsoft ei edes vaivaudu lopulta hankkimaan mitään uutta ohjelmistoa vaan tyytyy korvaamaan Inside Xboxin paikan dashboardissa lisämainoksilla, jee!

Inside Xboxin uudet ohjelmajuontajat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti