perjantai 29. maaliskuuta 2013

International Tabletop Day huomenna!


Huomenna, eli lauantaina 30.3.2013 vietetään kansainvälistä lautapelauspäivää! Sen ovat luoneet Felicia Day ja Wil Wheaton ja sillä juhlistetaan sekä Geek&Sundry-kanavan, että Tabletop-sarjan yksivuotissynttäreitä. Hyviä uutisia myös, sillä sekä Tabletop-sarja että koko kanava saavat toisen tuotantokauden!

Huomisen tarkoitus on siis vaan pelata paljon lautapelejä hyvässä seurassa :) Sitä voi tehdä porukalla, kahdestaan tai yksinkin. TableTopDay.com-osoitteessa on kartta, josta voi katsoa, missä kaikkialla maailmassa pelataan ja millaisia tapahtumia on tarjolla. Sinne voi ja kannattaa rekisteröidä myös oman tapahtumansa, vaikka se olisikin ihan vaan pelailua oman kullan kanssa. Yksityiset tapahtumat eivät näy kartalla, mutta osallistumalla voi saada ladattavia promomatskuja ja osallistuu myös peliaiheiseen arvontaan.  Järjestäjät myös toivovat, että osallistujat twiittaavat kokemuksiaan, kuviaan ja videoitaan päivän aikana hashtagilla #TableTopDay.

Useissa maissa myös peliliikeet ovat lähteneet tapahtumaan mukaan ja liikkeissä on  tarjolla päivän aikana eri peleihin tehtyjä erikoiskortteja tai materiaaleja. Harmittaa todella paljon, että esim. Tampereella Fantsu tai Puolenkuun pelit eivät ole lähteneet mukaan :( Wil Wheatonin blogissa on lista erikoisherkuista: http://wilwheaton.net/2013/03/more-tabletopday-awesomeness/. Hänen blogistaan löytää myös hauskat paperinuket pelipäivää koristamaan!

Tällä hetkellä kartalla ei näy mitään Suomesta, mutta muutama tapahtuma täälläkin sentään on. Helsingissä on Nörttityttöjen pelipäivä ja Tampereella on lautapelikerhon kolmipäiväiset pelaussessiot. Me olemme osallistumassa jälkimmäiseen ja olemme rekisteröineet myös oman yksityisen pelipäivämme. Lautapelipäivää voi viettää myös katsomalla muiden pelaamista, sillä Geek&Sundry-kanavalta tulee livelähetys, jossa on Tabletop-sarjasta tuttuja ihmisiä pelailemassa.

Toivottavasti tästä tulee vuotuinen tapahtuma ja ensi kerralla Suomestakin olisi enemmän väkeä ja peliliikkeitä mukana! Until next time, play more games!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti