perjantai 17. lokakuuta 2014

Copycat-kilpailu: rakas romaanihenkilö                                                                      Kansikuva kirjailijan blogista.


Amman Lukuhetki-blogi järjestää kirjaloggaajille jo kolmatta kertaa copycat-kisan, jossa on tarkoitus tehdä kopio jonkin kirjan kannesta. Vaikka Lonkeropiirakka ei olekaan puhdas kirjablogi, kirjoitamme kuitenkin välillä myös kirjoista ja kirjallisista asioista sen verran, että uskaltauduin osallistumaan haasteeseen. Mallina olen itse, kuvan on ottanut Grandpa Cthulhu ja itse olen tehnyt kuvankäsittelyn Gimp-ohjelmalla.

Tämän vuoden haasteen aiheena on rakas romaanihenkilö. Kopioitavan kirjan kannesta tai saatetekstistä siis pitää tulla ilmi, mikä henkilö on kyseessä ja kansikuvan pitää kuvata tai ilmentää henkilöä jollain tavoin. Itse valitsin rakkaaksi henkilöksi Ernest Clinen kirjoittaman Ready Player One-kirjan Art3miksen ja kopioitavaksi kanneksi valikoitui kirjan venäjänkielinen versio. Kansikuva on sikäli hassu, että se esittää kirjan päähenkilön, Waden , hyvin epärealistisessa valossa: nörttipojasta on tehty salskea toimintasankari, jolla on pistoolit kourassa. Kirjailijaa asia vain tosin huvittaa, sillä kannesta tulee hänelle mieleen 80-luvun halpojen toimintaelokuvien julisteet.

Itse tosiaan muutin kantta niin, että kuvassa onkin kirjan naispuolinen sankari, Art3mis, oikealta nimeltään Samantha. Ulkonäöllisesti hahmolla on rubensilainen vartalo, pitkät korpinmustat hiukset, kalpea iho ja punertava syntymämerkki, joka peittää puolet hänen kasvoistaan.

Virtuaalimaailmassa hahmolla ei ole syntymämerkkiä. Koska alkuperäisenkin kansikuvan päähenkilö on hieman paranneltu versio hahmosta, jätin syntymämerkin lisäämisen pois. Kuvankäsittelyllä tosin kasvojen reunoille tuli hieman punaisuutta, joten se saa luvan kelvata! Varastoista löytyi musta peruukki sekä airsoft-aseet, sekä vaatteet jotka ovat edes sinnepäin.

Hahmo on aivan mahtava nörttityttö, jonka mielelläni tuntisin ihan oikeassakin elämässä. Hahmo on itsenäinen, sanavalmis, älykäs ja päättäväinen. Hän ei välttämättä tarvitse miestä rinnalleen ja on aivan yhtä pätevä kuin kirjan päähenkilökin. Hahmossa on havaittavissa myös feministisiä ja hyväntekijän piirteitä: hän haluaa ratkaista maailman nälkäongelman ja pyörittää omalla nettitv-kanavallaan vain sarjoja, joissa naiset ovat päähenkilöitä.

And in English, briefly:

This is my entry to a Copycat-competition, run by a book blog called Amman Lukuhetki. In this competition, you are supposed to create a copy of a book cover and the theme this year is "a book character, that you love".  People can vote their favourite later on the blog or at Kuopio's public library, where an exhibition of the pictures will be held. The winner will get a book prize.

I chose Art3mis / Samantha, from Ready Player One by Ernest Cline. The cover is from a Russian version of the book, with weirdly buff version of the main character, Wade. I just switched Wade to Samantha.

Since the character in the cover is bit improved, I decided to leave out the birthmark of Samantha. As I did some photoshopping, my face ended up having some red at the sides, so that can represent the mark. I happened to own a black wig and couple of airsoft pistols and I just threw on some clothes that resembled the ones in the cover.

The character is an awesome geek girl, that I wouldn't mind knowing in the real life as well. She is independent, intelligent, decisive and quick-witted. She doesn't necessarily need a man by her side and she is as capable as the main character is. I can also see feminist and humanist sides to her: she wants to end the world hunger and on her webtv-channel she runs shows that feature female protagonists.

2 kommenttia:

  1. Tämä on ihan huippu!!! Tässä jos missä on asennetta, tykkään :) Kiitos osallistumisestasi! Laitathan minulle vielä spostiin kuvan näyttelyvedoksia varten :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon, ihana kuulla :D Olen juuri lähdössä Lokaconiin päiväksi, joten laitan postia illalla / yöllä kun palaan!

    VastaaPoista