sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Kesälukumaraton 2016


Kuva: Niina Tolonen


Lonkeropiirakka (tai oikeastaan siis Korppisusi) osallistuu taas kirjabloggaajien kesälukumaratooniin. Tällä kertaa kokeilen vain puolimaratonia, aiempina kertoina (löytyvät tunnisteen kautta) olen havainnut että nukkuminen vie niin ison siivun 24 tunnin maratoniajasta, että parempi vain suosiolla puolittaa se 12 tuntiin.

Koska Finncon oli viime viikonloppuna, nyt on perinteisesti hyvä aika lukea kunniavieraiden kirjoja! :) Noh, tänä vuonna sentään olin sentään lukenut jotain aiemmin kaikilta: lyhyempiä tekstejä sekä Cat Valentelta että Anne Leinoselta ja Thursday Next-sarjaa aika paljonkin Jasper Ffordelta.

Säännöt ovat samat vanhat eli:

1. Kaikki 24 tunnin aikana luettu kirjallisuus lasketaan mukaan maratoniin. 
2. Aloittaa voi mihin kellonaikaan tahansa ja lukea haluamansa ajan ja määrän kuitenkin niin, että eimmäisaika on 24h. (Esim. aloitus 10.7. klo 18:00 -> ja lopetus 11.7. klo 18:00) Maratonin saa aloittaa halutessaan myös jo 9.7., kunhan osa maratonista luetaan 10. päivän puolella. Näin siksi, että maratoonareilla on erilaisia elämäntilanteita, jotka halutaan ottaa huomioon. Tankkaus-, lepo-, yms. taukoja saa pitää vapaasti, mutta ne lasketaan mukaan suoritusaikaan. 
3. Merkitään ylös luettu sivumäärä ja ilmoitetaan se julkisesti blogissa (tai lukumaratonin lähtölaukauspostauksen kommenteissa) Kirjataan mielellään myös luetut kirjat.
4. Lukea saa mitä tahansa, missä ja miten tahansa! 
5. Lukumaratonista saa kirjoittaa blogiinsa etu- ja jälkikäteen ja mielellään myös maratonin kuluessa. Varsinkin tulosartikkeli linkitetään lukumaratonin lähtölaukauspostaukseen, mutta muutkin toki saa.
6. Lukumaratonin hashtagina somessa on #lukumaraton 


Kuvassa siis kirjat jotka olisi tarkoitus lukea, saa nähdä miten käy :) Tähän postaukseen tulee päivityksiä harvakseltaan tämän päivän aikana maratonin edistymisestä.

12.00 Maraton alkaa
15.32 Luettavana Anne Leinosen ja Eija Lappalaisen Routasisarukset. Olen vasta sivulla 148, joten tänään en todennäköisesti ehdi muihin kirjoihin ollenkaan. Olen hidas lukija ja kirja on paksu, mutta mielenkiintoinen. Tällä mennään :)
21.26 sivuja kertynyt 308 ja edelleen samaa kirjaa. Lukupaikka on vaihtunut omasta kodista muualle kissanvahdiksi.
23.45 Sain Routasisarukset luettua, yhteensä siis 398 sivua. Tähän on hyvä päättää tämänkertainen puolimaratoni!

3 kommenttia:

 1. Tsemppiä ja lukiloa! Minunkin pitäisi joskus vihdoin tarttua Routasisaruksiin, kun kaikki kirjat on sarjasta ostettunakin.

  VastaaPoista
 2. Kiitos paljon! Routasisarukset on kyllä imaissut mukaansa tosi tehokkaasti, tykkään kovasti! Meillä on vaan tämä ykkösosa, nyt on varmaan pakko hankkia ne loputkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos haluaa lukea ne nopeasti, multa saa sattuneesta syystä lainaan. :)
   -Kemppu

   Poista