lauantai 6. tammikuuta 2018

Sarjakuvahaaste, osa 18: Viimeisin ostamani sarjakuva


Joulu ja vuoden vaihtuminen hieman hyydyttivät julkaisutahtimme mutta palaamme nyt jälleen Sarjishaasteen pariin, toivottavasti hyvin levänneinä ja uudella innolla!

Tällä kertaa luvassa on meidän viimeisimmät ostamat sarjakuvat.






 Kirjoittanut Grandpa Cthulhu



Osa 18: Viimeisin ostamani sarjakuva

Grandville

Ostin useamman sarjakuvan Suomesta pois muuttaneelta tuttavalta joulukuussa mutta koska kaksi niistä oli tarkoitettu lahjaksi siskon lapsille, niin sarjishaasteen valinnaksi nousee siis itselle ostettu Bryan Talbotin Grandville.

Grandville sijoittuu steampunk-vaikutteiseen vaihtoehtohistorialliseen maailmaan, jota asuttavat pääosin antropomorfiset eläimet. Sen pääosassa on Scotland Yardin etsivä ja suurikokoinen mäyrä Archie LeBrock, joka lähtee tutkimaan Brittiläisen diplomaatin murhaa Grandville-nimellä kutsuttuun Pariisiin.




Häpeäkseni joudun nyt tunnustamaan että en ole vielä ehtinyt sarjakuvaa lukemaan vaikka se on jo alunperin ilmestynyt vuonna 2009 ja sille on jo tullut useampi jatko-osakin. Tämä siis huolimatta siitä, että sarjakuvan tekijä Bryan Talbot on todella erinomainen sarjakuvataiteilija. 

Sarjakuva ja sen sisältö ovat kuitenkin hieman tuttuja, sillä Bryan Talbot oli kunniavieraana vuonna 2014 Lontoossa järjestetyssä Worldconissa ja hän käsitteli muun muassa sitä todella mainiossa kunniavierasesitelmässään. 

Vaikka en siis ole vielä itse sitä lukenut, uskallan silti suositella sarjakuvaa jo sen tekijän aikaisemman tuotannon perusteella. Lisäksi sarjakuva on toki myös saanut paljon kehuja kriitikoilta. 

Joten jos söpöt eläimet yhdistettynä yhteiskuntakrittiikkiin ja brutaaliin väkivaltaan kuulostaa hyvältä, niin kannattaa tutustua!  







 Kirjoittanut Korppisusi


Osa 18: Viimeisin ostamani sarjakuva

Saga




Ihan viimeksi ostamani sarjakuva on nelosalppari Rat Queensista, mutta käsittelin sitä jo. Sitä edellinen ostos oli Locke and Key, josta myöskin olen jo kirjoittanut. Siispä valitsin yhden sitä aikaisemmista ostoksistani eli Sagan kakkosalbumin. 

Saga kertoo yhden epätavallisen perheen tarinaa oudossa scifi-fantsuympäristössä. Landfall-planeetan siivelliset olennot ovat olleet ikuisuuden sodassa Wreath-kuun sarvellisten olentojen kanssa. Koska sodan aiheuttama tuho vaarantaisi kummankin taivaankappaleen pysymisen taivaalla, sota on siirtynyt lukemattomille muille planeetoille. Alana ja Marko ovat sodan vastakkaisilla puolilla, mutta rakastuvat ja saavat lapsen. Sodan kumpikin puoli haluaa heidät hengiltä ja he saavatkin peräänsä useamman palkkatappajan, Markon entisen heilan sekä televisiopäisen kuninkaan pojan.

Näiden kahden rodun lisäksi sarjakuvassa vilisee antropomorphisia eläimiä, televisiopäisiä kuninkaallisia, kummituksia, avaruusaluksia ja kaikenlaisia muitakin jännyyksiä. Maailma on siis hyvin mielenkiintoinen ja sitä valotetaan koko ajan lisää. Pääpariskunta on sympaattinen, pahikset moniulotteisia eivätkä läheskään kaikki kohdatut hahmot ole valkoihoisia. Tarinaa ilmeisesti ikään kuin kertoo pariskunnan lapsi Hazel, joka tapahtumien aikaan on vielä sylivauva. Hänen käyttäminen kertojana on mielestäni turhaa, se vie vain huomiota pois toiminnan keskiöstä. Välillä ainakin kahdessa ensimmäisessä albumissa on myös tarinan kannalta tarpeettoman paljon seksiä ja alastomuutta, aivan kuin tekijät haluaisivat alleviivata, että nyt on *aikuisten* sarjakuvasta kysymys. Seksikohtaukset ovat ihan ok, mutta en nyt välttämättä olisi halunnut nähdä montaa ruutua jättiläismäisen hirviön syyläisistä palleista.

Taide on kuitenkin suurimmaksi osaksi kaunista ja sitä katselee mielellään, piirrosjälki ja väritys miellyttävät omaa silmääni. Sarjakuva on voittanut ison kasan palkintoja ja ollut useampana vuonna Hugo-ehdokas. Jos siis mielenkiintoinen scifi-fantsu innostaa, kannattaa kokeilla!




Sarjakuvahaaste on seuraavanlainen:
1) Viimeksi lukemani sarjakuva
2) Paras seikkailusarjakuva
3) Paras kauhusarjakuva
4) Paras taidesarjakuva
5) Paras strippisarjakuva
6) Paras scifisarjakuva
7) Paras elämäkerrallinen sarjakuva
8) Sarjis, joka tekee minut onnelliseksi
9) Sarjis, joka tekee minut surulliseksi
10) Sarjis, joka pitäisi suomentaa
11) Sarjis, josta muistan joka ruudun
12) Paras tuntematon sarjakuvantekijä
13) Paras sarjis nuoruudesta
14) Paras sarjisleffa
15) Sarjis, jota ennen rakastin ja nyt vihaan
16) Paras sitaatti mistä vain sarjakuvasta
17) Ensimmäinen lukemani sarjakuva
18) Viimeisin ostamani sarjakuva
19) Paras sarjakuva, minkä luin viime vuonna
20) Tekisipä hän enemmän sarjakuvia
21) Paras sarjakuvapiirtäjä
22) Paras sarjakuvakäsikirjoittaja
23) Sarjakuva, jolle toivoisin jatkoa
24) Aliarvostetuin sarjakuva
25) Lempihahmo mistä vain sarjakuvasta
26) Sarjis, jota kukaan ei arvaisi minun rakastavan
27) Guilty pleasure -sarjis
28) Paras klassikkosarjis
29) Sarjakuva, jota uskaltaisin suositella kenelle tahansa
30) Parhaiten väritetty sarjakuva
31) Paras suomalainen sarjakuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti