perjantai 29. joulukuuta 2017

Sarjakuvahaaste, osa 17: Ensimmäinen lukemani sarjakuva


Tällä kertaa sarjishaaste vie meidät aivan harrastuksemme alkulähteille. Tarkoituksena on kaivaa muistilokeroista ensimmäinen lukemamme sarjakuva.


 Kirjoittanut Grandpa Cthulhu


Osa 17: Ensimmäinen lukemani sarjakuva

Maailman vahvin nalle 


En voi olla täysin varma mikä on ensimmäinen lukemani sarjakuva mutta uskoisin sen olevan joko Maailman vahvin nalle TAI Peukaloisen retket. Nalle oli kuitenkin ensimmäinen sarjakuva joka tuli meille kotiin tilattuna kun olin tarhaikäinen, joten päätin valita sen.Muistan nykyään oikeastaan sarjakuvasta todella vähän, sillä en ole lukenut sitä ainakaan yli 20 vuoteen. Mieleen on kuitenkin jäänyt etenkin jymyhunaja, jota syömällä Nalle sai jymyvoimat. Kuitenkin ainakin wikipedia-artikkelin perusteella sarjakuva itsessään edustaa pääasiassa pasifistista maailmankatsomusta ja korostaa kilteyttä muille.

Kuulostaa juuri sopivalta maailmanparantaja-tavaralta itselleni. Pitää ehkä siis jossain vaiheessa lukea uudestaan. Luulisin kuitenkin itse sarjakuvien löytyvän vielä jostain, mahdollisesti annettuna eteenpäin siskon lapsille.Nykyään sarjakuvaa julkaistaan suomessa alkuperäisellä ruotsalaisella Bamse-nimellään mutta minulle sarjakuva tulee aina olemaan Maailman vahvin nalle. Jos perheesta löytyy sopivan ikäisiä lapsia, niin suosittelen tutustuttamaan heidät tähän sarjakuvaan ja vaikka vähän lukemaan itsekin! Kirjoittanut Korppisusi


Osa 17: Ensimmäinen lukemani sarjakuva

Hakki Hamsteri
Lapsena olin Kansallis-Osake-Pankin eli KOPin asiakas ihan pienestä pitäen, minulla oli ihan oma farkkukantinen pankkikirjakin. KOP julkaisi omaa lastenlehteään eli Hakki Hamsteria, joka oli sarjakuvamuodossa. Lehti ei tullut kotiin vaan uusi numero piti hakea aina itse konttorista, jossa kyllä kävimme usein, koska 80-luvulla ei ollut vielä automaatteja.Minulla oli omassa huoneessani iso kokoelma Hakki Hamstereita ja myös lehtikansio niille. Ikävä kyllä jossain nuoruuden siivouspuuskassa olen tainnut ne hävittää jo kauan sitten. Sarjakuvalistauksia-sivuston skannaamat kansikuvat näyttävät kaikki todella tutuilta ja niiden perusteella lehti on kyllä ottanut vahvasti visuaalisia vaikutteita Mikki Hiirestä ja Aku Ankasta.Varsinaisia seikkailuja en ikävä kyllä muista sen enempää, kuin mitä kansikuvat kertovat. Sen sijaan mieleeni on painunut jossakin lehdessä ollut piirrustuskilpailu ja yksi sen julkaistuista voittajista. Aiheena oli tulevaisuuden rahankäyttö ja pankkiasiat. Piirrustus oli lyijykynällä kauniisti piirretty käsi, joka piteli pankkikorttia. Vieressä oli muistaakseni kolikoita, joiden päälle oli piirretty rasti. Kuvatekstistä kävi ilmi, että tulevaisuudessa ei käytetä enää käteistä ollenkaan, pelkästään muovirahaa. Tämä jostain syystä kammotti minua kovasti lapsena. Nykyisin tämä tulevaisuudenkuva on kovin totta omassa elämässäni, harvemmin enää mitään ostan käteisellä.Sarjakuvahaaste on seuraavanlainen:
1) Viimeksi lukemani sarjakuva
2) Paras seikkailusarjakuva
3) Paras kauhusarjakuva
4) Paras taidesarjakuva
5) Paras strippisarjakuva
6) Paras scifisarjakuva
7) Paras elämäkerrallinen sarjakuva
8) Sarjis, joka tekee minut onnelliseksi
9) Sarjis, joka tekee minut surulliseksi
10) Sarjis, joka pitäisi suomentaa
11) Sarjis, josta muistan joka ruudun
12) Paras tuntematon sarjakuvantekijä
13) Paras sarjis nuoruudesta
14) Paras sarjisleffa
15) Sarjis, jota ennen rakastin ja nyt vihaan
16) Paras sitaatti mistä vain sarjakuvasta
17) Ensimmäinen lukemani sarjakuva
18) Viimeisin ostamani sarjakuva
19) Paras sarjakuva, minkä luin viime vuonna
20) Tekisipä hän enemmän sarjakuvia
21) Paras sarjakuvapiirtäjä
22) Paras sarjakuvakäsikirjoittaja
23) Sarjakuva, jolle toivoisin jatkoa
24) Aliarvostetuin sarjakuva
25) Lempihahmo mistä vain sarjakuvasta
26) Sarjis, jota kukaan ei arvaisi minun rakastavan
27) Guilty pleasure -sarjis
28) Paras klassikkosarjis
29) Sarjakuva, jota uskaltaisin suositella kenelle tahansa
30) Parhaiten väritetty sarjakuva
31) Paras suomalainen sarjakuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti