sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Pelimielipide: The Beatles Rock Band

Toissapäivänä saimme Grandpa Cthulhun kanssa the Beatles Rock Bandin storymoden ensimmäistä kertaa läpi. Uudelleenpelausarvoa on vielä tosin runsaasti challengejen muodossa sekä instrumenttien vaihdoissa. Koko pelin ajan siis minä olin mikin varressa ja GC kitarassa. Rumpuja emme siis vielä ole edes kokeilleet tämän pelin kanssa, kun yleensä olemme soitelleet niin myöhään illalla/yöllä että naapurit olisivat varmasti häiriintyneet.


Yksi parhaista asioista pelissä oli sen visuaalisuus. Pelin alussa on aivan mahtava animaatiomusiikkimedley ja kun jokaisen osion on soittanut läpi, on välissä animaatio joka johdattelee seuraavaan osioon. Myös kappaleiden taustat ovat hienoja, vaikka niitä ei juuri ehtinytkään ihailemaan kun piti keskittyä omaan suoritukseensa.

konseptitaidetta ja pelikuvaa
Hauskana lisänä olivat myös valokuvat joita saa palkinnoksi jos soittaa kappaleen tarpeeksi hyvin. Kolmella tähdellä saa siis yhden kuvan ja viidellä tähdellä kaksi kuvaa. Me saimme kaikki biisit mentyä sillä viidellä tähdellä, vaikka muutamia piti ottaa useampaan kertaan käsittelyyn. Kuvien tapahtumista on myös infoa  omassa valikossaan, mutta emme vielä ole ehtineet lukemaan niitä. Joistakin kappaleista saa palkinnoksi myös videoklippejä, joista suurimman osan olemme kyllä jo katsoneet.

Uusi juttu minulle laulussa olivat harmoniat. Niitä on vähän vaikea tosin laulaa kunnolla kun on vain yksi laulaja, pitää valita joko perusmelodia tai harmonia tai yrittää jonkinlaista yhdistelmää. Kokeilin niitä kyllä, joskus onnistuneesti, joskus ei niinkään onnistuneesti. Harmoniat on olleet mulle aina hirmu vaikeita, joten tässä saa siihen hyvää harjoitusta.

Miinustakin toki löytyy. Minua harmitti pelin lyhyt kesto, kappaleita on vain 45. Ja mikä harmitti vielä enemmän, että mulle kaikista tutuimmat biisit, kuten Yesterday, Hard Day's Night sekä All You need Is Love puuttuivat kokonaan! Ne ovat mulle kuitenkin tuttuja jo lapsuudesta, kun yläasteen musiikinopettajamme oli Beatles-fani ja lauloimme hyvin paljon Beatlesia koulussa. Toki All You Needin saa ladattua, mutta se tietenkin maksaa ekstraa. Harmittavaa!

Mutta uusia suosikkeja löytyi pelatessa useampikin! Tykästyin kovasti etenkin Paperback Writeriin, Lucy In the Sky With Diamondsiin sekä Back in the U.S.S.R-biisiin. Pitäisikin nähdä taas piiitkän tauon jälkeen Yellow Submarine-leffa. Olen sen lapsena nähnyt pari kertaa telkkarista ja silloin kyllä tykkäsin siitä. Olisi kiva nähdä se nyt aikuisen silmin.

Kaiken kaikkiaan peli oli kyllä todella hyvä ja sitä voi suositella muillekin. Lisäpelattavaa siitä kyllä tosian riittää meillekin pitkäksi aikaa.

2 kommenttia:

  1. All you need is loven voi ainakin ladata rockband storesta ;)

    VastaaPoista
  2. Juu, senhän mainitsinkin tuossa postauksessa ;)
    Toki se vähän lohduttaa, mutta ärsyttää silti se, että siitä pitää maksaa sitten ekstraa että sen saa. Olisivat saman tien voineet laittaa sen ihan siihen peliin mukaan.

    VastaaPoista