sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Tien Päällä: Finncon-Animecon 2011 lauantai

Pikapäivitystä näin vaihteeksi tien päältä. Tarkempaa conikokemuksen kuvausta saamme vasta kun olemme palautuneet rankasta koettelemuksesta.

Nyt takana on tämän vuoden Finncon-Animeconin lauantaipäivä ja se on ollut suurimmaksi osaksi positiivinen kokemus. Vaikkakin muutamia isoja miinuksia järjestelyistä löytyy. Etenkin itse conipaikalla ohjelmamuutosten tiedostus ja niistä informaation saaminen ei toiminut sitten yhtään. Palaamme asiaan yksityiskohtaisesti myöhemmässä jutussa.

Asiasta jääneitä traumoja kuitenkin helpotti huomattavasti se että iltabileissä ja niiden jatkoilla asiasta pääsi avautumaan vertaistukeen ja muutenkin viettämään leppoisaa iltaa ruotsalaisten fandom-ihmisten kanssa.

Järjestelyvaikeuksista huolimatta niin itse ohjelma oli tasoltaan vallan mainiota ja sitä tulikin seurattua lähes koko päivä eikä ylimääräiseen hengailuun juuri jäänyt aikaa. Nopeasti tosin ehdimme Kauppakorkean ja läheisen S-Osiksen myyntipöydillä käymään kääntymässä, mitään ei kyllä vielä mukaan tarttunut.

Multimedia spektaakkeli!
Ensimmäinen ohjelmanumero johon menimme heti kun olimme conipaikalle pääseet oli alkamisajankohtaa, paikkaa ja esityskieltä vaihtanut Finnish science fiction, fantasy and comic books. Paneeli käsitteli mielenkiintoisesti suomalaisen spefin vientiä ulkomaille mutta koska aikaa oli aiemmin suunniteltua vähemmän niin ikävä kyllä paneeli ei koskaan päässyt ollenkaan käsittelemään sarjakuvia vaan keskittyi lähinnä kirjallisuuteen.

Vain yksi esimerkki loistavasta esitysmateriaalista
Seuraavaksi seurasi sitä säätöä kun selvittelimme onko Pelaajien virtuaalimaailmat-esityksen kohtalo mikä mutta lopulta puhelinsoitto varmisti sen että se oli kokonaan peruttu. Meille jäi siis hieman ylimääräistä aikaa jonka käytimme niillä myyntipöydillä pyörähtämiseen. Menimme kuitenkin hyvissä ajoin jo varaamaan paikat Bimbo-paneeliin sillä jostain syystä se oli taas laitettu aivan liian pieneen saliin jolloin oli ennalta-arvattavaa että tupaten täyteenhän se tulisi. Niinkuin tulikin. Itse paneeli oli täyttä bimbo-laatua ja varmastikin koko conin hauskimpia ohjelmia.

Mutta toisaalta, mistä ei saisi?
Bimbo-paneelin jälkeen uskallauduimme poistua Kauppakorkean turvallisesta syleilystä ja suunnata tiemme kohti tuntemattomia Animecon-korpimaita. Otimme suuntimaksi Publicum-rakennuksen jossa kävimme katsomassa Japani sukeltaa verkkoon - virtuaalitodellisuus animessa. Itse esitelmä oli aivan kelpo ja sisälsi kyllä hauskaa kuvamateriaalia mutta itse jäin hieman kaipaamaan laajempaa otetta aihepiiriin ja kenties vielä laajempaa kuvamateriaalin esittelyä.

Jos David Bowie on Tesla ja Nyarlathotep on Tesla. Niin onko David Bowie silloin Nyarlathotep?

Esitelmän päätyttyä päätimme siirtyä taas jälleen Kauppakorkean suuntaan ja käydä infosta tarkistamassa mitä lisäyksiä/muutoksia ohjelmaan olikaan tullut ohjelmalehden painoon mentyä. Olikin todella hyvä että näin teimme koska satuimme huomaamaan että juuri läheisessä salissa oli alkanut esitelmä Lovecraftin hirviöt ja myytit jota hiivimmekin hetimmiten katsomaan. Esitelmä ei tietenkään ollut kaikenkattava katsaus kaikkiin herran tuotoksiin mutta hyvä yleiskatsaus sekä otanta hieman eri tyylisistä ja erilaista kauhua kuvaavista olennoista. 

Virallinen coniohjelma loppuikin tuohon yliopistolla mutta jatkui sitten illalla hieman myöhemmin iltabileiden muodossa. Niistä nyt ei tarvitse enempää tietää kuin että paikalla nähtiin muun muassa Farscapen John Crichton, Aeryn Sun, Chiana ja Scorpius tanssimassa piirissä käsikädessä.

4 kommenttia:

 1. Mie olisin halunnut nähdä moista Farscape-rakkautta, mutta en saanut Siippaa millään innostumaan aiheesta. Ja moinen herkkä hetki olisi nimenomaan pitänyt kokea oman rakkaan kanssa. :D

  VastaaPoista
 2. Farscape-rakkautta on kyllä aina hienoa todistaa ja erittäin harmillista ettette päässeet paikalle sitä itse tekemään.

  Muuten kyllä pakko todeta että eivät nuo viralliset iltabileet mistään sieltä conihistorian parhaimmasta päästä olleet, parempiin tunnelmiin päästiin vasta myöhemmin omilla jatkoilla Koulussa ruotsalaisten fanien kanssa. Siitä sitten myöhemmin vielä lisää =)

  VastaaPoista
 3. Bimbopanelistit itse halusivat saliin, joka ei ole liian iso. Tiivistä tunnelmaa :) Isossa salissa on joskus oltu, ja se ei otiminut yhtään.

  VastaaPoista
 4. Juu, tuohon pidempään lauantaipäivän raporttiin bimboilta tulikin jo kommenttia että se oli heidän oma toiveensa. Itse olin kyllä tyytyväinen esim. Helsingin 2009 isommassa salissa olleeseen bimbopaneeliin. Ja Jyväskylässä se taisi olla hitusen isommassa salissa kuin nyt Turussa. Mutta jos se ei heistä itsestään toiminut niin on toki ohjelmanpitäjän etuoikeus valita itseään miellyttävät olosuhteet.

  VastaaPoista