maanantai 18. heinäkuuta 2011

Tien Päällä: Finncon-Animecon 2011 sunnuntai

Vielä näin päivän päätteeksi nopea katsaus sunnuntai conikokemukseen. Tosiaankin pidempi ja parempi analyysia joutuu odottamaan myöhempään kun aivot ja ruumis ovat saaneet levätä ja hieman pureksia kaikkea tapahtunutta.

Sitä vähemmän tunnettua Conan Doyleä?

Nuorten addiktion kohteet

Sunnuntai alkoi hieman hitaasti johtuen kenties edellisen illan hieman pitkähköksi venyneestä illanvietosta. Kivaa kuitenkin oli ja mukavasti sai tehtyä tuttavuutta naapurimaamme ruotsin fandom-tyyppeihin. Hidas liikkeelle pääseminen kostautui kyllä hieman siinä että myöhästyimme jonkun verran Definitiivisestä huumepaneelista. Siitä huolimatta ohjelma oli oikein viihdyttävä ja aamulla paikalle raahautumisen arvoinen. Kuitenkin pakko sanoa että aivan parhaisiin definitiivisiin -ohjelmanumeroihin huumepaneeli ei ikävä kyllä päässyt, tiedä sitten johtuiko asia aikaisesta ohjelma-ajasta vai siitä että kyseinen paneeli oli ilmeisesti aika myöhään vasta päätynyt ohjelmanjoukkoon. Toivotaan kuitenkin että kuultu idea ensi vuoden definitiivisestä ohjelmasta toteutuu sillä siitä varmasti tulee jotain hyvin ikimuistoista.
Ihan vain rahvaanomaiset panelistit
Jonkin aikaa Definitiivisen paneelin jälkeen hinasimme eri vaihtoehtojen välillä mutta päädyimme lopulta menemään katsomaan Uusrahvaanomaista paneelia. Paneeli oli ihan mielenkiintoinen, onnistui hyvin kertomaan mistä on uusrahvaanomaisessa liikkeessä kysymys ja varsinkin lukunäytteet selkeyttivät käsitettä entuudestaan. Tosin paneelin jälkeen jäi kyllä mieleen eräs kysymys, nimittäin se että ovatko uusrahvaanomaiset novellit vähän niin kuin spefin harlekiinejä?

Kun uusrahvaat olivat saaneet paneelinsa pidettyä niin totesimme että olisi hyvä väli käydä kiertämässä myyntipöydät sillä mitään mielenkiintoista ohjelmaa ei sillä hetkellä mennyt. Muutenkin tuntui että kokonaisuudessaan sunnuntai oli ohjelmassa vähän lapsipuolen asemassa, jopa perjantaihin nähden jolloin oli ollut suurinosa kaikesta mielenkiintoisesta sarjakuvaohjelmasta. Mitä emme tietenkään päässeet katsomaan sillä hotellihuone oli jo varattu huomattavasti ennen ohjelman julkistusta. Eikä perinteisesti tutkijatapaamisiin keskittynyt perjantai käynyt edes mielessä muun coniohjelman pitopäivänä.

Harvoja conhankintoja...
Riitan sedän raketti kuun sijasta matkustikin Camelottiin...
Tällä kertaa myyntipöydiltä ei tarttunut mukaan kuin muutama rasiallinen Pockyjä, noita herkullisia japanilaisia keksitikkujen ja suklaan epäpyhiä yhdistelmiä. Suuntasimme kierroksemme jälkeen suunnan jälleen Kauppakorkealle ja katsomaan Hulluja scifisarjakuvia. Se osoittautuikin yhdeksi conin ehdottomasti parhaista ohjelmanumeroista viihdyttävyytensä puolesta sekä vihdoinkin myös avasi sen syyn miksi Jet-Ace Logan nauttii tiettyä suosiota. Pitää kuitenkin sanoa että Raisu Riitta rulaa! Siitäkin huolimatta että siitä puuttuu ulkoavaruuden karvapallon sisällä asuvat kiinalaiset.


Conveteraani-panelistit
Aivan hullujen scifisarjakuvien jälkeen jäimme samaan luentosaliin katsomaan Finncon ennen, nyt ja tulevaisuudessa - paneelia joka osoittautuikin hienoisista ennakkoluuloista huolimatta erittäin mainioksi ohjelmaksi. Keskustelua saatiin ihan hyvin aikaan ja itsekin tuli osallistuttua yleisöstä useammankin
kerran. Ainoa mikä välillä jäi hämäämään oli ajoittainen panelistien jumittaminen jankkaamaan sellaista asiaa mistä kaikki olivat jo samaa mieltä ja mitä ei kukaan ollut missään vaiheessa edes vaatinut. Myös vähän oikeastaan yleisökommenteissa vilahtanut turha elitisti, toisinsanoen ajatus siitä että suosittu = paskaa, oli  minusta oikeastaan tyhmää sillä kuitenkin koen että spefi-fandomin Suomessa tulisi ennenkaikkea olla kaikki spefistit sisäänottavaa eikä poissulkevaa. Kokonaisuutena jäi kyllä ihan hyvä maku suuhun ja tuli useampiakin kehittämisideoita mieleen. 

Päättäjäiset jätimme väliin sillä niiden pitopaikka oli valittu hieman heikosti ja olisimme joutuneet pönöttämään odottamassa turhan pitkään ennenkuin itse tilaan edes pääsi. Joten näihin tunnelmiin loppui varsinainen Finncon-Animecon 2011 mutta vielä yksityiskohtaisempia conikuvausta ja ennenkaikkea huomioita niistä ongelmista sekä myös joistain hyvistäkin ideoista myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti