sunnuntai 28. elokuuta 2011

Jälkikatsaus: Tracon 2010

Tämän vuoden Tracon on alle viikon päästä, joten pitäähän sitä nyt vähän hypettää :) Tässä siis pieni katsaus viime vuoden ohjelmatarjontaan, lähinnä ropepuolelta. Vaikka Suomen roolipeliskene tuntuu käsittävän Traconin enimmäkseen animefestivaalina, on sinne aina mahtunut laadukasta roolipeliohjelmaakin. Kannattaa siis mennä seuraamaan sitä!


Kun indiepeleleistä itse tykkäilen, Matthijs Holter oli varsin mainio kunniavieras. Mies puhui hyvää englantia, oli sanavalmis, hauska ja tehnyt oikeasti kiinnostavia pelejä. Norwegian style on myös ilmiönä mielenkiintoinen. Todella todella sääli vain että kunniavierasta tuli kuuntelemaan vain kourallinen ihmisiä. Itse kävin kuuntelemassa herran kaikki luennot, vaan en paneeleita enkä myöskään osallistunut roolipeliin. Jälkimmäinen lähinnä sen takia koska en tykkää ropeltaa ihan ventovieraiden ihmisten kanssa ja vaikka englantia sujuvasti puhunkin, pelaaminen sillä kielellä voisi olla hieman kankeahkoa.

Zombie-luento oli ihan viihdyttävä pintaraapaisu muutamista pienistä asiavirheistä huolimatta. Enemmänkin esimerkkejä ja materiaalia olisi voinut olla.

Fantasiaa, kauhua -ja pelejä- paneelikeskustelusta jäi mieleen muutamia tärppejä omaan pelinjohtamiseen mutta ajan puolesta tämäkin jäi pintaraapaisuksi. Olisin jaksanut kuunnella asiasta huomattavasti pidempään.

Kuinka piratismi tappoi roolipelit-luennosta jäi mieleen myös muutamia hauskoja esimerkkejä mutta olisin kaivannut ehkä vielä enemmän pohdintaa siitä, miten muu viihdeteollisuus voisi ottaa roolipelijulkaisijoiden keinot käyttöön ja miten päättäjiä voisi valistaa siitä, että piratismi ei ole saatanasta.

Ainoa animeaiheinen ohjelma jota kävin seuraamassa, oli Shoryuken! Taistelupelit animessa, lähinnä johtuen henkilökohtaisesta suhteestani luennon pitäjään :) Luento oli hauska, viihdyttävä sekä mukavasti liikkuvaa kuvaa sisältävä mutta tämmöinen mitään asiasta tietämätön olisi kaivannut hieman lisää aiheen avaamista ja suuntaamista myös ummikoille.

Tamperetalo toimi mielestäni paremmin kuin TTY, mutta pari asiaa jäi korpeamaan. Ensimmäinen oli tekniikkasäätö jota oli aivan luvattoman paljon. Se taas johti siihen että ohjelmanumerot venyivät ja seuraavat ohjelmanpitäjät eivät päässeet ajoissa saliin joka johti taas tekniikkasäätöön uudestaan. Huoh.

Toinen harmittava seikka oli se, että Matthijs Holterin kunniavieraspuhe oli samaan aikaan kuin Pelihyllyn kullanarvoiset kummajaiset. Ymmärrän että ohjelmakarttaa ei voi yksinkertaisesti suunnitella niin että kaikki olisivat tyytyväisiä, mutta tässä tapauksessa kohdeyleisö oli käsitteekseni aika samankaltainen (kummatkin aiheet käsittelivät indiepelejä) ja söivät varmasti yleisöä toisiltaan.

Kaikenkaikkiaan jäi kyllä hyvä maku suuhun, ensi kerralla uudestaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti