sunnuntai 21. elokuuta 2011

Uliuu Zombie Walk!

Nyt ottaa aivoon ja rankasti. Suoraan sanottuna vituttaa ihan massiivisesti. Luin Aamulehden verkkosivuilta, että tänään on pidetty Tampereella Zombiewalk! Ja minä luen siitä vasta lehdestä jälkeenpäin! Monta vuotta olen himoinnut päästä laahustamaan tuohon tapahtumaan, mutta ei sitä nyt pelkän shufflen takia viitsi lähteä Helsinkiin tai Ouluun. Heitin kyllä ilmaan vuoden 2008 Finnconin coniteassa, että olisi ollut kiva järjestää se oheisohjelmana, mutta se jäi idean asteelle.
No zombiewalk for you! Kuva: Lindsey Turner, CC by 2.0


Mutta nyt siis se on ollut ensimmäistä kertaa Tampereella ja virallista tietoa siitä on vain Facebook-event-sivulla joka ei ole julkinen. Eli sinne meidänkaltaisemme olmit jotka eivät ole Facebookissa, eivät pääse. Sentään Zombifikaatio-blogissa on jotain tietoa asiasta.

Mutta tapahtumalla ei ole kotisivuja enkä edes ole nähnyt mainoksia kaduilla Tampereella. Oulussa Zombiewalkilla on pitkät perinteet ja heillä on upeat sivut kuvineen ja hyödyllisine ohjeineen, siitä kannattaisi ottaa mallia.

Tapahtumaa ei myöskään mainostettu Spektren tai Tyrin postituslistoilla, eikä siitä ollut mainintaa Rising Shadown tai edes Anikin foorumeilla! Käytännössä siis Tampereen fandom on ohitettu tässä asiassa täysin, jossa varmasti olisi ollut paljon kiinnostuneita ja innostuneita osallistujia. Ei näin, ei todellakaan näin!


Edit: 17.10.2013 kuvat vaihdettu


8 kommenttia:

 1. Jo Facebookin kautta ilmoittautui satoja zombeja tähän. Valitettavasti kellään ei ollut aikaa laittaa kaikille halukkaille postikorttia aiheesta. Kannattaisko olla Facebookissa, kikkelis kokkelis.

  VastaaPoista
 2. Emmävaantiiä.

  Ehkä vaan kaikilla ei ole erityistä halua antaa yksityistietojensa ja kuviensa käyttö-oikeuksia suuryritysten käyttöön ja myytäväksi mainostuskäyttöön?

  Ilmeisesti myös ollaan päästy tiettyjen Facebook-käyttäjien kykeneväisyyden tasolla siihen pisteeseen että voidaan verrata esimerkiksi sähköpostin lähettämistä ja asiasta ilmoittamista kahdelle Tampereen isoimmista genre-yhteisöistä postikortin lähettämiseen joka ikiselle asiasta kiinnostuneelle?

  Kikkelis kokkelis vaan anonyymi, vaikka tykkää zombeista niin ei se tarkoita ettei voi aivoja käyttää.

  VastaaPoista
 3. Juuri tämänkinkaltaisen keskustelun takia yritin vähän kierrättää FB:stä tietoa yllämainittuun blogiini, jotta jospa joku naamakirjatonkin sitä löytäisi. Itsehän en ole pahemmin yksitystietojani, saati kuvia FB:ssa jakanut, enkä juurikaan koko Scheissesta pidä, mutta esim. blogikirjoituksen syntyessä sitä voi siellä mainostaa.

  Mitä tulee itse Korppisuden kirjoitukseen, niin asiaahan se on. Tapahtumaa olisi voinut mainostaa vaikka missä - itsekin siihen vähän puolivahingossa törmäsin. En tunne tapahtuman järjestäjiä enkä heidän vaikuttimiaan, mutta homma oli sikäli hyvin järjestetty, että luvat oli kunnossa, järkkärit (järjestysmiehet ja -kamerat) kulkueen reunoilla ja ohjelmaa pelipaikoilla. Pistän tapahtuman FB-sivulle linkin tälle sivulle, niin menevät risut perille, ok?

  Toivottavasti tapahtumasta tulee perinne, ja kalmoja pääsee paikalle tulevina vuosina massoittain enemmän. Keräsin uusimpaan blogimerkintääni linkkejä kuviin ja videoihin, jotta vääntyisi veitsi vielä paikalla olemattomien haavoissa. (Kuolleet eivät tosin tunne enää mitään, joten no (hard) feelings?)

  VastaaPoista
 4. "Järjestyskamerat..." Voi elämä.

  VastaaPoista
 5. Kiitos tietojen postauksesta blogiisi Divine, se oli ystävällisesti tehty! Ikävä kyllä löysin tieni sinne vasta tapahtuman jälkeen. Täytyypä laittaa blogisi seuraukseen, niin ei ainakaan missaa seuraavaa :) (ja on siellä paljon muutakin hyvää juttua).

  Hieno homma, että järjestelyt muuten toimivat, mutta tiedotuksessa on silti paljon parantamisen varaa. Mitä enemmän zombeja, sitä parempi!

  Jos tapahtumasta tulee perinne, niin hyvä sauma siihen olisi ensi kesänä heinäkuun lopulla. Silloin on nimittäin järjestetään taas Finncon Tampereella, tällä kertaa yliopistolla ja ilman Animeconia. Tampereelle silloin kun saapuu paljon spefistä tykkääviä ihmisiä ympäri Suomen ja maailman ja 2012-vuoden kunniaksi teemana on maailmanloppu. Siihen sopisi massiivinen zombievaellus paremmin kuin nyrkki silmään, ihan siis osana virallista ohjelmaa. Jos nykyiset järjestäjät eivät sitä silloin järjestä, harkitsen kovasti itse toteuttavani sen ainakin jossain muodossa.

  VastaaPoista
 6. Moi!

  Olemme pahoillamme, että Zombie Walk Tampere 2011 -tapahtumasta ei infottu tarpeeksi laajalti...tähän oli kuitenkin syynsä.

  Laittaisitko minulle meiliosoitteesi...olisi pari asiaa joista haluaisin mainita tulevaa silmälläpitäen ja tekisin sen tässä kohtaa mieluummin meilitse!

  Ystävällisin terveisin;
  ZW 2011 -järjestäjä Minna
  miinus1(at)gmail.com

  VastaaPoista
 7. Maileja on nyt vaihdettu hyvässä hengessä, loppu hyvin kaikki hyvin :)
  Ensi kerralla siis paremmin!

  VastaaPoista
 8. https://www.facebook.com/ZombieWalkTampere
  KOHT UUS!!!

  VastaaPoista