tiistai 14. helmikuuta 2012

Ensivaikutelmia: Rautataivaan alla

Vihdoin monen vuoden odotuksen jälkeen Iron Sky on valmis. Vielä hetki täytyy odottaa ennen kuin sen näkee valkokankaalta, meillä on jo liput ostettuna Tampereen ennakkonäytökseen. Ainakin vielä ennakkolippuja näyttäisi saavan, joten kipin kapin ostamaan jos et ole vielä niin tehnyt!

Virallinen elokuvajuliste julkaistiin tämän kuun alussa mutta se ei meihin oikein kolahtanut. Juliste on ahdettu liian täyteen kaikenlaista juttua. On tissikäs nainen sheksikkäässä asussa etualalla, räjähdyksiä, savua, isoja rakennuksia, natsirivistöä, autoja, ilmalaivoja, avaruusaluksia ja elokuvan hahmoja sulassa sovussa sekaisin. Niin ja iso poliittinen juliste rakennuksen seinällä. Minua häiritsee myös taglinen epätasainen asettelu. Tässä tapauksessa vähemmän olisi ollut ehdottomasti enemmän.

Paljon tyylikkäämpi juliste olisi syntynyt Flaming Sun-kuvasta, propaganda-tyylin käytöstä tai ihan alun promomateriaalina käytetystä kotkasta ja pulusta. Nyt tuntuu siltä, että julisteeseen on haluttu laittaa ihan kaikki elementit elokuvasta, eikä se nyt oikein vain toimi. Taidamme tosin olla vähemmistössä mielipiteemme kanssa.

Traileri sen sijaan on pääsääntöisesti tyylikäs ja hyvännäköinen. Leikkaukset ovat nopeita ja tiukkoja, musiikki on mahtipontista ja valitut pätkät sekä hauskoja että vaikuttavia. Ainut mistä tulee vähän facepalm-olo on trailerin tag-line: This year the battle for earth is gonna get nazi. Ehkä sitä olisi parantanut Antti Hukkasen traileriäänen käyttö.


8 kommenttia:

 1. Nähdään siis ennakkonäytöksessä! Jippii! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti osutaan samaan näytökseen, ainakin meidän ostoskerralla täytettiin jo toista salia. Mutta jeee =)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Hih, hauskaa kun on paljon Tampereen spefi-ihmisiä ennakossa! Toivottavasti tosiaan osutaan samaan saliin!

   Poista
 3. Kiitos muistutuksesta - ostin juuri lipun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tästä oli siis apua :)

   Poista
  2. Ei sitä salia vielä pääse itse näkemään, ilmeisesti ilmoittelevat sitten tarkemmin yksityiskohtia lähempänä noita esityksiä.

   Mutta kysäisin lipputilannetta ennen kuin ostettiin liput. Jarmo osasi kertoa että olivat Tampereella yhden salillisen jo saaneet myytyä mutta oli vielä tilaa kun toista olivat täyttämässä.

   Poista