keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Blogistanian ensimmäinen lukumaraton

Kuva: Juni (CC by 2.0)
Kohta se siis alkaa omalta osaltani, kello 12.00. Tampereella sataa. Toisaalta sadepäivä on mitä loistavin omistaa kirjoille, toisaalta olisin halunnut lukea ulkona.

Ensimmäiseksi kirjaksi valikoitui Finnconista ostamani Emmi Itärannan Teemestarin kirja. Sopivasti liittyy sekin veden teemaan. Jotain hyvää teetä pitää siis tämän kirjan aikana hauduttaa, mutta ensin täytyy keittää kahvia että jaksaa.

Musiikiksi laitan ainakin alkuun Hiipivä Tiikeri, Piilotettu Lohikäärme-elokuvan soundtrackin.

Päivitän tähän samaan postaukseen väliaikatietoja päivän mittaan, mutta en mitenkään kamalalla tahdilla. Olen välillä aika hidas lukija ja haluan nauttia ja miettiä lukemaani samalla.

14.00 Vasta ensimmäiset 50 sivua luettuna. Kirja on kaunis kuin runo ja haluan antaa sille ansaitsemansa tilan. Valitsemani musiikki sopii sen surumieliseen tunnelmaan kuin nakutettu. Ajattelin kohta keittää teetä, laittaa suitukkeen palamaan, täyttää pöytäsuihkulähteeni ja laittaa sen solisemaan.

20.00 Nyt sain ensimmäisen kirjani luettua. 265 sivua täyttä tunnetta. Sen jälkeen täytyy pitää pieni toipumistauko. Uskomattoman kaunis kirja. Kahdeksan tuntia siihen meni, vaikka sivumäärä on aika pieni. Mutta ajattelin jo heti alussa panostavani enemmän laatuun kuin määrään sekä kirjaan sopivaan tunnelmaan ja virvokkeisiin. Nyt on sydän sykkyrällä ja posket märkinä.

21.30 Nyt on toivuttu sen verran, että voi taas jatkaa. Kaupassa käyty, vegepitsaa välipalana syöty. Nyt tarvin kyllä jotain ihan muuta. Palate Cleanserina en siis luekaan novellia vaan Detroit Metal City-mangaa. Ja kuuntelen metallia :)

22.00 Ehkä välipala-osio on hetkeksi ohi. Detroit Metal City on siis manga nuoresta miehestä, joka tykkää ruotsalaisesta popista ja haluaisi olla indiebändissä. Hän on kuitenkin päätynyt kitaristi-laulajaksi death metal-bändiin ja joutuu esittämään todellista öykkäriä. Absurdia, hauskaa ja epäsovinnaista kamaa siis :) Musiikkina oli Divercian Modus Operandi-levy. Mangaa tuli luettua 43 sivua.

22.10 Seuraavan kirjan kimppuun. Poimin hyllystä Charlainen Harrisin Living Dead in Dallas-kirjan, joka on toinen osa Sookie Stackhouse-kirjasarjaa. Musiikkina tiestysti True Blood-sarjan soundtrack.

1.12 Nyt on aika taas tauolle. Jatkan verkkaista tahtiani, Harrisia on luettuna 67 sivua.

9.05 Tauko muuttuikin ihan yöuniksi. Finnconin aikaan tuli nukuttua niin vähän, että ei jaksanut yön läpi paahtaa. Jatkan näin aamutuimaan Sookieta.

12.00 Se on siinä! Ensimmäinen lukumaratoni ohitse! Pääsin Living Dead in Dallas-kirjassa sivulle 146. Kirjoitan vielä oman kokoomapostauksen.


6 kommenttia:

 1. Minustakin Teemestarin kirja oli aivan ihana !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meni kyllä suosikkilistalle heti, teki lähtemättömän vaikutuksen. Huh mikä kokemus!

   Poista
 2. Teemestarin kirja on minustakin aivan upea. Sookie-kirja on varmaankin sopivan keveää luettavaa tässä vaiheessa maratonia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta, varsinkin kun osa tarinasta on tuttua sarjan kautta. Mielenkiinnolla laitan merkille myös kirjan ja sarjan eroavaisuuksia.

   Poista
 3. Mussa on varmaan joku vika kun en tykännyt Teemestarin kirjasta kovinkaan paljon...Tuo manga kuulostaa hauskalta, Detroit Metal City, pistän nimen korvan taa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä ole! Kaikki ei vaan voi tykätä samoista asioista. Näen kirjassa kyllä elementtejä, jotka eivät kaikkiin vetoa, vaikka minuun ne upposivat täysin.

   Suosittelen kyllä lämpimästi DMC-mangaa, varsinkin jos räävitön huumori iskee. Mangasta on tehty myös anime ja live-action leffa, loistavia kummatkin!

   Poista