perjantai 26. heinäkuuta 2013

Kirjallinen kiertokävely Tampereella

Eli toiselta nimeltään blogistanian lukumaratoni kakkonen :) No, kyllähän sitä tuli myös vähän suhattua bussilla, totta puhuakseni.

Kuten ensimmäinenkin maraton, tämä oli minulle enemmän elämysmatkailua kirjojen parissa kuin veren maku suussa suorittamista. (ei sillä, että kukaan muukaan sitä veren maku suussa tekisi.)

Tulin kuitenkin siihen tulokseen, että oma maratoni olisi parempi suorittaa joko 12 tunnin mittaisena tai sitten niin, että nukkumiseen menevää aikaa ei lasketa. Nukkuminen on kuitenkin niin kivaa ja tarpeellista, eikä kestävyys vaan anna periksi paahtaa yötä päivää kirjojen parissa.

Tällä kertaa siis paneuduin novelleihin samalla kun nautin nykyisen kotikaupunkini kauneimmista paikoista. Aikomuksistani huolimatta en päässyt digitaalisten novellien pariin ollenkaan, sillä uni maitti liikunnallisen päivän jälkeen varsin hyvin. Kirjoitan myöhemmin blogiin kirjamielipiteet kokoelmista, kunhan olen saanut ne kokonaan luettua.

Aloitin maratonin kotona hyvin kevyesti, luin siis Finnconin ohjelmakirjasta kaikkien tämän vuoden kunniavieraiden novellit.

Ensimmäinen varsinainen etappini oli Tampereen kaupungin kirjasto Metso, jonka ulkopuolella luin Prahan teurastajan ja sisäpuolella Laivan synnyn.

Sen jälkeen jatkoin jalkaisin kohti Pyynikin harjua. Matkalla piti hieman levähtää ja aloitin Viuhka käy kartanossa- novellin, jota jatkoin Pyynikin näkötornin kahvilan pöydässä tarjoilujen kera sekä myöhemmin vielä kauniilla kalliolla. Kepeä ja romanttissävyinen tarina sopi loistavasti paikalle, jossa avomieheni suuteli minua ensimmäisen kerran <3


Aurinkoinen kallio toimi myös hyvin Kapina tunturilla-novellin maisemiin. Jatkoin sen lukemista Tammerin puistossa, jossa oli myös hyvin aavemaisia matkustajia.

Näyn järkyttämänä tarvitsin hieman vahvistusta ja tapasinkin rakkaani romanttisessa Vohvelikahvilassa ja nautimme kahvilan antimista ulkona. Tiesittekö, että Ojakatu on toimittanut Pariisin virkaa Hovimäki-sarjassa?

Välipalan jälkeen matkasin vielä arboretumiin, missä sielu lepäsi kauniiden maisemien edessä. Luin siellä Kruunun vihollisen ja sain luettua näin siis loppuun Koneita ja Korsetteja-kokoelman. Onneksi Uuskummalta on tulossa syksyllä uusi kokoelma steampunkkia, tuskin maltan odottaa!


Kotimatkalla bussissa luin Liz Williamsin uuskumma-tarinan. Aamuyön tunteina uppouduin ekoscifin maailmaan ja ehdin lukea neljä novellia Huomenna tuulet voimistuvat-kokoelmasta ja vielä vähän ennen kahtatoista sukelsin Hurtan koodeksin uumeniin.

Vielä viralliset tulokset:

 • Aliette de Bodard: Parfyymivirran prinsessa, 2 sivua (Finncon 2013 ohjelmalehti)
 • J.Pekka Mäkelä: Me olemme oikeassa, 2 sivua (Finncon 2013 ohjelmalehti)
 • Peter Watts: Menneiden kertausta -sukuhistorian oppitunti, 2 sivua (Finncon 2013 ohjelmalehti)
 • Markus Harju: Prahan teurastaja, 33 sivua (Steampunk! Koneita ja korsetteja)
 • Aliette de Bodard : Laivan synty, 9 sivua (Tähtivaeltaja 2/2013)
 • Christine Thorel: Viuhka käy kartanossa, 28 sivua (Steampunk! Koneita ja korsetteja)
 • Jani Kangas: Kapina tunturilla, 26 sivua (Steampunk! Koneita ja korsetteja)
 • Shimo Suntila: Kruunun vihollinen, 47 sivua (Steampunk! Koneita ja korsetteja)
 • Liz Williams: Tummaa hunajaa, 12 sivua (Uuskummaa?)
 • Anni Nupponen: Juuret, 20 sivua (Huomenna tuulet voimistuvat)
 • M.G. Soikkeli: Urho ja kettu, 20 sivua (Huomenna tuulet voimistuvat)
 • J.S Meresmaa: Lintukoto, 11 sivua (Huomenna tuulet voimistuvat)
 • Christine Thorel: Metsä minun pyhäiseni, 22 sivua (Huomenna tuulet voimistuvat)
 • Tero Ykspetäjä: Tosi tarina, 2 sivua (Hurtan koodeksi)
 • Juha Jyrkäs: Kehu kekri, jouvu joulu, 7 sivua (Hurtan koodeksi)
Yhteensä siis 243 sivua.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti