keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Lukumaratoni, osa 2: Electric boogaloo

Ihana banneri, jonka tekijää en nyt näin kiireessä löytänyt

Uusi maratoni on lähtemässä käyntiin, aloitan sen tuttuun tapaan kello 12.00 Päätin sitten, että tämän maratonin pyhitän novelleille, niin voin ehkä saada vähän enemmän aikaankin.

Fyysisistä kirjoista mukaan valikoitui Osuuskumman tuotannosta lukupinossa Koneita ja korsetteja ja Huomenna tuulet voimistuvat. Jukka Halmeen toimittama Uuskummaa-antologia tarttui mukaan Finnconista, joten se on myös mukana. Lukupinossa on odottanut myös scifiseurojen yhteistyökokouksesta ostettu Hurtan koodeksi, jonka ovat toimittaneet Anne Leinonen, Tuomas Saloranta ja Shimo Suntila.

Koneista ja Korseteista sekä Uuskummasta olen jo aiemmin lukenut osan, mutta nyt luen ne loputkin. Voisin piipahtaa myös kirjastossa lukaisemassa uusimmasta Tähtivaeltajasta novelleja. Ehkä otan mukaan kaiken varalta vaikkapa Pasi Ilmari Jääskeläisen Lumikko ja yhdeksän muuta.

Tarkoituksenani on siis pian lähteä kiertelemään Tamperetta kirjakassin kanssa ja kokeilla, ovatko lempipaikkani Tampereella myös hyviä lukupaikkoja. En kuitenkaan jaksa ottaa läppäriä mukaan, joten päivän aikana maratonin kulkua kannattaa seurata twitterin avulla. Twitteristä Korppisusi löytyy nimellä @korppisusi. Muiden tunnelmia voi seurata hashtagilla #lukumaraton.

Myöhemmin illalla kun olen palannut koneen äärelle, on aika raottaa netin novelliarkkuja ja lukea Osuuskumman Ursula-lehtiä sekä Usva-verkkolehteä. Myös Aliette Bodardin englanninkielisiä novelleja on saatavilla verkossa. 

Edit. 13.00 Maratoni on lähtenyt vähän hitaasti käyntiin kun on pitänyt hoitaa muitakin asioita. Aloitin kevyesti lukemalla Finnconin kunniavieraiden lyhyet novellit ohjelmakirjasta. Kertyneitä sivuja siis tähän mennessä 6 :) 


Jos säännöt eivät ole tutut, kannattaa ne lukaista tuolta maratoni ykkösen ekasta postauksesta ;)
Lista muista maratonilaisista: 

Calendula

Hys, äiti lukee nyt!
La petite lectrice
[Liftaan]
Sinisen linnan kirjasto
Systomykoosi
Tarukirja
Tea with Anna Karenina
Yksi rivi vielä...
Yöpöydän kirjat

1 kommentti:

  1. Mietin osallistua mutta jäi väliin. Ihan hyvä silti, koska olen taas ollut muissa maailmoissa (kirjoittamassa). Vähän alkaa jo tympiä, etten saa mitään luettua. Lupasin Oriveden kurssilla (kun tehtiin loppulupauksia), että koetan saada mahdutettua normaalia elämää ja kirjoittamista paremmin samaan tilaan. Eli ei vain joko tai, vaan kumpaakin samalla kertaa. Hankalalta näyttää, mutta on pakko yrittää. Tänään otin päiväunet ihan sen vuoksi, että vähän rauhoittuisin.

    VastaaPoista