torstai 11. heinäkuuta 2013

Tuloksia maratonista


Olipas kokemus! Oma tulokseni blogistanian lukumaratoonista (venytän pohojalaasittain oota nyt ihan vapaamielisesti) oli siis vaivaiset 455 sivua. Mutta onneksi tämä ei ollut nopeuskilpailu eikä paljouskilpailu, sillä siinä tapauksessa en olisi osallistunutkaan.

Oma tahtini on siis ihan järkyttävän hidas, kun haluan fiilistellä ja lukea aivan rauhassa. Miettiä, maistella, pohtia ja ymmärtää. Kokemuksena tämä oli mielenkiintoinen ja hauska, vaikka aamulla pitikin vielä ihan silmät ristissä lukea viimeiseen asti. En vain jaksanut koko yötä paahtaa, vaan oli pakko nukkua välissä. Sitä se teettää, kun ei ole enää ihan nuori ja silti riekkui koko männä viikonlopun Finnconissa vaikka miten myöhään joka yö.

Mutta hauskaa oli silti ja täytyy sanoa, että ilman maratonia Teemestarin kirja ei välttämättä olisi ollut ihan niin intensiivinen kokemus. Normaalisti luen kirjoja pienissä pätkissä, bussissa, ulkona, kotona ruuanlaiton välissä ja niin edelleen. Nyt koko kirja tuli luettua yhdeltä istumalta ilman pitkiä (jopa päivien) taukoja. Panostin myös lukukokemukseen aivan eri tavalla: kuuntelin teemaan sopivaa musiikkia, keitin hauduketta oman parvekkeen mintusta, poltin suitsuketta ja nautin suihkulähteen solinasta. Lukukokemuksena se oli aivan vertaansa vailla.

Oli tämä sen verran jänskä kokemus, että ilmoitin itseni myös parin viikon päästä tapahtuvalle seuraavalle maratonille. Saas nähdä miten silloin käy!

 Yksityiskohtaiset tulokset:

1. kirja: Emmi Itärannan Teemestarin kirja. 266 sivua, 8 tuntia. Kuunneltu musiikki:
 • Original motion picture soundtrack Crouching Tiger, Hidden Dragon
 • Oliver Shanti & Friends Tai Chi Too: Himalaya, Magic and Spirit
 • Lin Fu Chan: The healing power of Tai Chi
Välipala: Detroit Metal City-manga. 43 sivua, 0,5 tuntia. Kuunneltu musiikki
 • Divercia: Modus Operandi
2. Kirja: Charlaine Harris, Living Dead in Dallas.146 sivua, 6 tuntia. (jäi kesken). Kuunneltu musiikki:
 • True Blood soundtrack

4 kommenttia:

 1. Hienoa! Kiitos osallistumisesta ja tsemppiä uusintaan! Lisään tiedot luetuista yhteislistaan, joka lähiaikoina julkaistaan.

  VastaaPoista
 2. Onpa mielenkiintoinen idea! Harmi kun 24. päivä on jo bänditreenit, muuten olisin ollut ihan kympillä mukana tässä toisessa. Mutta minäpä seuraan Lonkeropiirakkaa, niin tiedän milloin näitä tulee lisää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se hyvä puoli on tässä maratonissa, että sen aloittamisajankohdan ja keston voi itse päättää. Eli voisit ihan hyvin aloittaa maratonin vasta bänditreenien jälkeen ja maratoonata vaikka esim. kymmenen tuntia. Eri asia on toki, että jaksaako treenien jälkeen :)

   Poista