keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Joulukalenteri+
Päivä 22 / 30


Muutaman suhteellisen tyyppillisen haastekysymyksen jälkeen on aika taas siirtyä hieman erikoisemmille linjoille. Nyt haasteena on elokuva jossa toivoisit voivasi elää.

Tämä taas oli oikeasti haastava ja jouduin miettimään pitkään ennen kuin keksin elokuvan johon olin tyytyväinen. Monien elokuvien maailmat jossa ne tapahtuvat ovat erittäin mielenkiintoisia mutta harvassa välttämättä oikeasti haluaisi kuitenkaan elää.

Esimerkiksi supersankarielokuvien maailmat kiehtovat mutta niissä todennäköisyys joutua satunnaisen superrikollisen konnuuksien sivulliseksi uhriksi on epämiellyttävän suuri.

Tietenkin jotain riskejä joka tapauksessa olisi joten lopulta valitsin sellaisen mikä tuntui niistäkin huolimatta parhaalta.

Day 22: Movie you wish you could live in


Stanley Kubrick - 2001: A Space Odyssey / 2001: Avaruusseikkailu (1968)

Tieteisretkikunta on matkalla kuusta löytyneen mystisen monoliitin signaalin kohteeseen Jupiterin kiertoradalle. Matkalla ilmenee kuitenkin ongelmia avaruusalusta ohjaavan HAL9000 tietokoneen kanssa.
Stanley Kubrickin 2001: Avaruusseikkailu on yksi scifielokuvien ehdottomista klassikoista ja tuskin tarvitsee erityisesti yleistä hehkutusta. Se on visuaalisesti mahtava ja vaikka tiettävästi jakaakin nykykatsojien mielipiteitä kerronnansa tempolla, niin minusta silti kuuluu ehdottomasti scifin ystävien pakkokatsottavien elokuvien joukkoon

Kuitenkin syy miksi haluaisin elää tämän elokuvan maailmassa on ennen kaikkea sen teknologia. Erityisesti se että elokuvan maailmassa avaruusmatkailusta on tullut lähes arkipäiväistä. Matkat avaruusasemille ja kuuhun muistuttavat pitkälti nykyistä lentoliikennettä. Pelkästään tämä aspekti elokuvassa on viehättänyt minua siitä lähtien kun sen ensimmäisen kerran näin.

Minua ei pulp-scifin lupaamien lentävien autojen tai rakettireppujen puute täällä 2000-luvun tulevaisuudessa harmita. Mutta se että avaruusmatkailu ei ollut toteutunut vielä vuonna 2001 niin helppona ja mahdollisesti edullisena kuin mitä Kubrick ja Arthur C. Clarke sen elokuvassa visioivat tulee aina olemaan huutava vääryys.

Tietenkin muut elokuvan kuvaamat teknologiat kuten tekoälyt ja pidemmän matkan avaruusmatkailu olisivat todella hienoja mutta ennen kaikkea tahtoo avaruuteen!
 Kirjoittanut Korppisusi

Peter Jackson: The Lord of the Rings - The Fellowship of the Ring / Taru Sormusten Herrasta - Sormuksen ritarit (2001)
Kun pahan mahti suurenee, täytyy pienen retkikunnan lähteä vaaralliselle matkalle tuhoamaan mahtisormusta, joka väärissä käsissä voisi syöstä koko maailman pahuuden valtaan.
Haluaisin siis asua Keskimaassa ennen Sauronin mahdin voimistumista. Katsokaa nyt tuota julistettakin! Keskimaa on täynnä upeaa syvää vihreyttä, kauniita jokia, korkeita vuoria ja iiiisoja patsaita. Patsaat olisivat täydellisiä geokätkön piilotuspaikkoja! Keskimaassa on myös syviä isoja metsiä, joissa asuu haltioita ja Enttejä, jotka kummatkin ovat valtavan kiehtovia olentoja.

Voisin viettää koko ihmisiän vain tutustumalla Keskimaan luontoon. Minulla voisi olla koti sekä söpössä Hobittikolossa, että majastettisessa Rivendellissä. Voisin viettää illat tavernassa tunnelmoiden ja päivisin voisin matkata sekä kirjoittaa Keskimaan matka-opasta.

Tutustuisin eri rotuihin ja heidän tapoihinsa, käyttäisin ihania vaatteita nauttisin elämästä. Sivutyönä voisin kerätä yrttejä ja valmistaa niistä voiteita ja muuta myytävää. Siellä minä haluaisin asua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti