keskiviikko 20. joulukuuta 2017

Sarjakuvahaaste, osa 12: Paras tuntematon sarjakuvantekijä


Tuntematon on aina hyvin suhteellinen käsite mutta yritimme keksiä tähän hankalaan haasteeseen tekijöitä, jotka eivät olisi aivan jokaiselle edes pintapuolisesti sarjisalaa tunteville aivan itsestään selviä valintoja.


 Kirjoittanut Grandpa Cthulhu


Osa 12: Paras tuntematon sarjakuvantekijä

Taina "Myrntai" Koskinen


Luovutin lähes jo tämän sarjishaasteen osan suhteen, koska en yksinkertaisesti keksinyt ketään tarpeeksi tuntematonta sarjakuvantekijää. Lähes kaikki lukemani sarjakuvat - jopa ne harvat nettisarjikset, joita epäsäännöllisesti luen - ovat suhteellisen tunnettuja.

Päädyin kuitenkin valitsemaan (aivan kuten muutama muukin haasteen tehnyt...) suomalaisen Taina "Myrntai" Koskisen, jonka vallan hurmaava Otus Opus -nettisarjakuva on todella mainiota luettavaa.


Otus Opus kertoo Aino-nimisestä tytöstä, joka haluaa piirtää kaikki maailman pöllöt. Hän matkustaa fantastisissa ympäristöissä Plätty-nimisen lentävän rauskunsa kanssa etsimässä uusiä pöllöjä piirrettäväksi. Sarjakuva on ilmaiseksi luettavissa täällä: http://otusopus.smackjeeves.com/

Otus Opuksen lisäksi Taina on ystävällisesti tehnyt vapaaehtoistyönä paljon upeaa kuvitusta myös useille kotimaisille genre-tapahtumille. Esimerkiksi Finnconin vuoden 2016 nettisivujen satumaisen kuvituksen lisäksi myös tämä aivan mahtava t-paita -kuva oli hänen käsialaansa.


Kannattaa ehdottomasti käydä myös eri tapahtumien taidekujilla/pienlehtimarssissa katsomassa olisiko hän myymässä siellä omia tuotoksiaan. Usein myynnissä on söpöjä tarra-arkkeja ja muuta pientä kivaa, isompien kuvitusten ja sarjakuvan omakustanteiden ohella.

Suosittelen tutustumaan sekä Otus Oppaaseen että muuhunkin tuotantoon! Tsekatkaa vaikkapa Myrntain Tumblr ja DevianArt sivut. Kirjoittanut Korppisusi


Osa 12: Paras tuntematon sarjakuvantekijä

Elsa Kroese


Elsa Kroese on hollantilainen kuvittaja, joka on tehnyt vuodesta 2011 nettisarjakuvaa nimeltä Spindrift yhdessä Charlotte E. Englishin kanssa. Sitä voi lukea täältä: http://www.spindrift-comic.com/comic/00/0

Spindrift on fantasiatarina, joka kertoo kahden eri kansan konfliktista. Siivekkäät alarit ja sarvekkaat ildreit ovat toistensa vihollisia ja kaikki puoliveriset lapset yleensä surmataan. Sarjakuvan päähenkilö Morwenna Agenar on alar-naisen ja ildrei-miehen tytär, joka elää alareitten kaupungissa setänsä perheessä. Kaikki luulevat hänen olevan alarin ja ihmisen suhteesta syntynyt, mutta häntä halveksitaan silti.Kun Morwennan isä saa tietää tyttärensä olemassaolosta, hän päättää käyttää tätä omien poliittisten pyrkimystensä edistämiseksi. Tämä käynnistää seikkailun, joka vie Morwennan kauaksi kotoaan. Soppaa sekoittavat vielä alareiden jumalatar Alarina ja ildrein jumala Ildrus, jotka kilpailevat ja nahistelevat keskenään.

Sarjakuvaa on tällä hetkellä 103 sivua ja se päivittyy sivu kerrallaan silloin tällöin. Uusin sivu on tämän vuoden heinäkuulta. Syynä epäsäännölliseen julkaisuun on Kroesen elämäntilanne, josta hän on puhunut avoimesti sarjakuvan kommenteissa ja blogissa. Vuonna 2014 hänen sisarensa kuoli auto-onnettomuudessa ja se on vaikuttanut häneen syvästi. Hänellä on ollut ongelmia mielenterveytensä kanssa ja se on johtanut lyhyempiin ja pidempiin taukoihin sarjakuvan suhteen.Spindriftin tarina on mielenkiintoinen ja sen taide on aivan älyttömän kaunista ja yksityiskohtaista. Hyvin hitaasta päivitystahdista huolimatta se on ehdottomasti tutustumisen arvoinen ja sitä voi tukea myös rahallisesti Patreonissa.Sarjakuvahaaste on seuraavanlainen:
1) Viimeksi lukemani sarjakuva
2) Paras seikkailusarjakuva
3) Paras kauhusarjakuva
4) Paras taidesarjakuva
5) Paras strippisarjakuva
6) Paras scifisarjakuva
7) Paras elämäkerrallinen sarjakuva
8) Sarjis, joka tekee minut onnelliseksi
9) Sarjis, joka tekee minut surulliseksi
10) Sarjis, joka pitäisi suomentaa
11) Sarjis, josta muistan joka ruudun
12) Paras tuntematon sarjakuvantekijä
13) Paras sarjis nuoruudesta
14) Paras sarjisleffa
15) Sarjis, jota ennen rakastin ja nyt vihaan
16) Paras sitaatti mistä vain sarjakuvasta
17) Ensimmäinen lukemani sarjakuva
18) Viimeisin ostamani sarjakuva
19) Paras sarjakuva, minkä luin viime vuonna
20) Tekisipä hän enemmän sarjakuvia
21) Paras sarjakuvapiirtäjä
22) Paras sarjakuvakäsikirjoittaja
23) Sarjakuva, jolle toivoisin jatkoa
24) Aliarvostetuin sarjakuva
25) Lempihahmo mistä vain sarjakuvasta
26) Sarjis, jota kukaan ei arvaisi minun rakastavan
27) Guilty pleasure -sarjis
28) Paras klassikkosarjis
29) Sarjakuva, jota uskaltaisin suositella kenelle tahansa
30) Parhaiten väritetty sarjakuva
31) Paras suomalainen sarjakuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti